Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla jsem se optat na problém.máme studni která je ručně kopaná má 7m.používám z ní vodu jedna osoba od roku 1947.nikdy se nestalo že by ve stuni chyběla voda, až v okamžik, kdy sousedé postavili barák jsou 4 lidi a nechali si udělat vrtaný zkušebný vrt,který plně používaj !a od té doby mám problém z nedostatkem vody.studny jsou od sebe 10m.mám vypozorované, že když tu týden nejsou voda je a když jsou doma vodu nemám.Vým že byli velké sucha ,ale říkám od roku 1947.vždy voda byla! tento problém trvá iuž 2 roky prosím Vás o radu ,už jsem zoufalá jak mám postupovat.Děkuji velice za jakou koliv radu!
Vaši sousedé musí mít studnu povolenou. Ve vodoprávním řízení se předkládá i posudek hydrogeologa, kde musí být uvedeny okolní studny..a na tomto základě proveden zkušební vrt s čerpací zkouškuo..a uvedením poklesu vody v okolních studních. Tudíž jděte na SÚ a RŽP pod který spadáte..a chtějte tyto věci vidět.
Obvykle hluboké vrty neovlivňují vyšší vodonosné vrstvy.Ovšem letošní sucho ve většině území jsou základním problémem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.