Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodovodní přípojka - za kolik?

Od: david23* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chystáme novou vodovodní přípojku k rodinnému domu v Praze. Kolik peněz a času to asi může stát? Vodovodní řad je ve vozovce 2 m hluboko v jílovité, soudržné, dobře kopatelné zemině. Směrem k nám je to asi 5 m vozovky, pak chodník široký asi 1 m, plot, a pak zatravněná předzahrádka a zeď domu do sklepa (kámen+cihly). Celkem asi 12 m. Plán je asi takový, že se bagrem udělá výkop nad tím řadem a protlakem se dojede až do výkopu těsně u domu, ten bych si mohl vykopat sám. Tam odtud se vyndá hlava protlaku a dovnitř se projde vyřezaným otvorem. Tušíte prosím někdo, kolik to bude stát? Resp. na jakou cenu bychom se mohli dostat, když na to vybereme slušné lidi a ne nějakou mafii? Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Těžko říct, ale tipuju že na klíč to bude někde přes 50tis.

hodnocení

0x
+- těch 50tis by to být mohlo.
Nedělejte si iluze, že vodovodní přípojky dělá mafie, to opravdu není kšeft, o který se bude Cosa Nostra rvát:).
V dnešní době budete rád, když Vám to někdo vůbec udělá.
krtek66

i když jako rozpočtář nemám rád takové střílení od pasu...50 je asi s velkou rezervou reálné. Když k tomu dám koeficient "praha"

Koeficient Praha je tedy ještě dobrý... :) 3 roky zpátky mi VAK Beroun podobnou akci (až na ten sklep) nacenil na 150tis +DPH, takže to k té mafii nemá daleko.

hodnocení

0x

Zkuste toto:

epoptavka.cz/...

jendad
hodnocení

0x

Před cca 8 lety jsem také dělal přípojku . Vodovod obecní firma . Ručně jsem kopal v zahradě cca 20 m. Zbývajících 15metru za plotem pak si udělaly bagrem . Šachtu jsem dělal sám . 3 kuláky , vypouštěcí ventilek , , nějaká kolínka a měřak je asi jejich . Stálo mě to 15 tis.

hodnocení

0x

Polopaticky 1) vyjádření vodovodů jestli povolí napojení na svůj rozvod + vyjádření majitele kanalizace je li jiný

2) vyjádření a vytýčeni vedení plynařů, elektrikářů, telekomunikací

3) povolení obce

4)cena protlaku

5) cena výkopu

6) cena potrubí , vodoměru a šachty pro jeho uložení,

Dneska nejlíp vychází zapůjčení minbagru na víkend, což je otázka zhruba 3000, Ostaní náklady závisí na lokalitě, nejnižší odhad bych dal tak 15000 na vesnici, ale reálně bych počítal spíš 30.

doplněno 16.10.18 19:08:

Cena protlaku je od 700,- za metr ale závisí na složení půdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vodovodní přípojka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]