Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké hranoly na pergolu

Od: jan8 odpovědí: 3 změna:
Jaké mám vybrat hranoly na pergolu (3x4m)? Klasické hoblované a vysušené nebo KVH? Jaké jsou lepší?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem pro klasiku, Ohoblovat, sušený být nemusí, naopak to je pro práci nevýhoda. Sušením se zkroutí a pak to nejde dát normálně dohromady.

jezevec*
hodnocení

0x

My jsme takovou pergolul stavěli. Všechno z KVH, spodní nosníky 12x12 a vršek 10x10 cm...

hodnocení

0x

Místo dlouhého povídání fotky. Na půdorys pergoly 4 x 2,5m jsem na garáži připevnil tři držáky, svařené z profilu jäckel 30 x 30mm. Každý třemi hmoždinkami 8 x 200mm. Na ně jsem upevnil hranol 100 x 100mm. Profil jäckel volíme podle velikosti pergoly. Střecha má nějaký přesah na třech stranách. Pergola slouží přes dvacet let, jen jsem po čase vyměnil plastové desky na střeše. Pro ilustraci dávám i fotky upevnění stojatých hranolů, které jsou dva. Teď už to vypadá lépe, opravil jsem nátěr Luxolem.

Jaké hranoly na pergolu
Jaké hranoly na pergolu #2
Jaké hranoly na pergolu #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]