Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměr dveří pro futra

Od: jura32 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jaký dřevěný dveře mám koupit pro futra rozměr 90,5x200,5cm Děkuji za odpovědi.

doplněno 14.10.18 18:54:

Jedná se o starší činžovní byt,kde jsou dřevěný zárubně a dveře.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten rozměr je nedostačující (ideální by byla fotka a tam namalované kóty), ale mohly by to být dveře 197/90. Změř si profil a zajdi do OBI, Hornbachu, Baumaxu, Bauhausu a podívej se tam na dveře. Třeba něco vybereš.

hodnocení

0x

A jsou to typyzované zárubně? Z rozměru to vypadá, že ano jen špatně měřené (měří se světlá šířka a výška ) pokud je pravda to druhé- pak jsou to standartní devadesátky (90cm x 197,5cm) a není co řešit-pak jen typ-vchodové,bytové protipožární, pokojové -plné proskléné 1/3- 1/4-1/2 nebo jiínak řešené prosklení!

Tak to jo,ty mohou mít jiný rozměr.Pak jedině půjčit typizované dvěře vyzkoušet a pokud to bude to pravé ořechové tak dle nich koupit nové!

jura32
hodnocení

Jsou to pokojové dveře,dřevěné zárubně,měřil jsem světlost výšky ještě jednou je to 201cm výška,a šířka je 90,5cm.

jura32
hodnocení

Ty dveře nemají seřizovací panty, to bych nebral. Můžeš mít problém.

hodnocení

0x
Nechci být kverulant, ale tipnu si, že koupit hotový dveře tak, aby se jen nasadily a hotovo, bude dost velký oříšek.
Ono zdaleka nejde jen o rozměr dveří, který je o trochu větší než je běžné, ale další problém může být falc, dříve se dělaly jiný falce než teď a kde dále může být potíž jsou panty. Nejen rozteče, ale i průměr dříku. Protiplech na zámek většinou vyjde.
krtek66

přesně tak...hledat dveře do starých futer je umění..mám s tím zkušenost..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]