Nejste přihlášen/a.
Dáváme novou krytinu. Součástí kytiny bude i prostup na anténu. Jako držák antény jsem zvolil duralovou ty 50mm.
Kudy mám vést 2 přívodní kabely k anténám? Mám v tyči vyvrtat díru a vést je vnitřkem truby?
Díky.
Dobrý den, raději bych vytáhl koaxiál od antén nahoru a zasunul do trubky nahoře (nepoteče po něm voda při dešti do trubky, protože udělá oblouk) - a trubku utěsnit (zavíčkovat). Zdravím!
1. Duralové stožáry nemám rád. Blbě se na nich montuje. Ocelový pozinkovaný stožár je lepší.
2. Do stožáru dávám kabely pouze v případě, že není jiná možnost. Např. že je již přikotven a zastříkán PUR pěnou.
Existují stožárové krytky na trubku, které drží vstupní kabely. Pokud je spodní prostor vytápěný, tak se musí perfektně hermeticky uzavřít, jinak uvnitř pak dochází ke kondenzaci vody.
3. Pokud střecha má odvětrávací tašky, tak procházím tudy. Pokud ne, tak provrtám plastovou prostupovou tašku.
Kabel protáhnout trubkou, někde v místě uchycení antény provrtat trubku a použít gumovou průchodku. U kabelu pak udělat průhyb, aby stékající voda netekla k trubce, ale odkapávala. Pokud bude antén více, tak udělat stejně. Nahoře trubku zaslepit. Existují např. záslepky, které se používají na trubky oplocení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.