Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěch do bouracícho kladiva, nebo jinak?

Od: sollik* odpovědí: 2 změna:

Nedávno jsem v inzerci zahlédl poměrně šikovnou věc, jednalo se o takový malý pěch s SDS upevněním do bouracího kladiva. V podstatě to byla železná destička cca. 15x15 cm ze silného plechu na kterou byl přivařený starý sekáč. Myslím, že by to nebylo špatné na pěchování štěrku např. při stavbě chodníčku na zahradu atd. ale už to nemůžu nikde najít, zřejmě to byla domácí výroba.

Nebo nějaký jiný tip jak upěchovat podklad v případě, že se nevyplatí půjčovat si nářadí z půjčovny?

Naposledy jsem potřeboval upěchovat podklad po opravě zámkovky cca. 0,5 x 4 metry. Mlátil jsem to perlíkem přes kus překližky - pakárna a výsledek nic moc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

4x

Účinnost nejvíc závisí na hmotnosti vlastního nástroje, tzn. toho, který přichází do styku se zeminou, nikoli na způsobu pohonu. Pokud pominu velké a těžké profi stroje, tak ten ručně poháněný špalek bude mnohem účinnější než nějaké bourací kladivo s nástavcem.

hodnocení

2x

Vezmi asi 30-40 cm špalek nebo kus trámu-nejlépe z tvrdého dřeva,po stranách přibij nebo přišroubuj 2 laťky nebo násady a máš pěch.Sice na ruční pohon,ale jde to s ním celkem dobře.

doplněno 14.10.18 14:17:

Další důkaz,že se tady na poradně hodnotí podle"xichtu".Zrušil bych bodování,protože to akorát omezuje.Když klesne procento ohodnocených odpovědí pod 10,můžu mít pouze 3 odpovědi.Když chci poskytnout víc,musím se přihlašovat jako neregistrovaný.K čemu to? "Univerzální" rádci můžou "radit" bez omezení,i když jejich rady n ě k d y nejsou nic moc kvalitní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]