Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předokení rolety

Od: brambor* odpovědí: 7 změna:

Chci se zeptat na možnost instalace předokeních rolet na starší barák.

Co jsem zjistil, je možnost mít tam viditelný kastlík který bude zasahovat do okna.

Jsou ještě nějaké jiné možnosti (výměna překladů za překlady pro rolety? )?

Dále mě zajímá, jestli je potřeba třeba oškrabat fasádu a osadit kastlík přímo na polystyren (jedná se o zateplenou fasádu)

Díky

Brambor

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

5x

Na chalupě máme stará kastlová okna, venkovní žaluzie i ten kastlík, ničemu to nevadí. Plochu okna zmenšuje? Ani jsem si za ty roky nevšimla.

hodnocení

1x

Kastlík samozřejmě zmenšuje plochu okna. Když pak okno není velké, je to o to horší. Pokud bych se rozhodl pro větší úpravu, šel bych cestou výměny překladu nad oknem. Je to pracné a za tu dřinu mě to nestojí. To raději používám vnitřní žaluzie. U nové stavby to není problém.

krtek66
hodnocení

0x

výměna překladu, těžko...a kastlík se instaluje na zetaplenou fasádu...kastlík se potom zatepluje...

brambor*
hodnocení

Kastlík se přidělá na okno ne?

hodnocení

0x

No, už jsem to viděl taky, že kastlík dali ,,na hulváta´´ přímo na okenní rám. Vypadá to otřesně, zejména zevnitř. Košer je použít rozšiřující profil

viz

vimex.cz/...

hodnocení

0x

Co takhle schovat kastlík do zateplení?

Kastlík má asi o 2 cm vic než plasty rámu okna. Myslíš že to zakrytí skla o 2 cm je tak dramatický?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]