Nejste přihlášen/a.
ze studně jsem vylovl několik zrezivělích předmětů. Může se jednat o kovou část pušky...Možná 2 kusy pušek..těžko to poznat...
zajímalo by mě, jak to mám alespoň trochu očistit...abych se dostat pod rez...nebo.. jak se takové věci čistí?díky za radu
Slyšela jsem o použití kyseliny citronové, ale nezkoušela jsem to.
Mrkněte sem: wd40.cz/...
Dobrý den, až to řádně oklepete (a tím zjistíte, že to není munice ), tak to můžete na nějakou dobu naložit do pravé Coca-Coly - prý je to dobrý odrezovač. Zdravím!
Na snímku vidím řadu šroubů M10 které se hodí jen do šrotu.Jinak odrezení bych provedl kyselinou dusičnou,aby se získal kovový vzhled.Nakonec oplach v roztoku sody.
JABRAKA
Dobry den, doporučuji to nejdříve poradně oklepat, lze použit malé kladívko a pomalu oklepavat usazeniny. Záleží v jakem je to stavu, někdy to bývá tak bídné, ze to drží dohromady jen ta rez. Pak přijde na radu kartáč a oplachovani. Až pak používám kyselinu citronovou, poměr dělám takový ze to chutná jako citronka ( chemicky hnus do čaje), tady je dobře používat starý kartáček na zuby, já používám elektricky jde to bezva. Nechám to několik hodin v kyseline, pak kartáček a opakovat. Čištění takové drobnosti zabere desítky hodin, vždy po leptání je důležitý důkladný oplach. Pokud to budete chtít odložit, tak to nechte ponoreny ve vodě , ideálně destilovanou ( vytéká ze sušičky na prádlo Až to bude pigl nigl tak to vařím v destilovane vodě, můžete i v oleji ale je to hrozny smrad a manželka dost nadává. No a pak až to ususite tak to natrete včelí voskem a je hotovo. Mám takhle vyčištění bájonety vytaženy z Vltavy. Pěkný den Kozelak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.