Dobrý den, při převážení 5 litrů TLumexu v autě, se mi plechovka převrhla a vytekla do nákladového prostoru a trochu se i dostalo do nerezového sítka a plastové nàdobky v které to sitko sedí, od našeho odštavnovače. Plast je značen jako k potravinářský, ale bližším informace k jeho složení nemam a jen jsem zjistila, ze uz není k sehnání neb společnost Bob home je v konkursu a ani na Amazonu jiz nic nemají. Tak bych ráda poprosila o radu jak bych to mohla vyčistit a přitom, aby se ten odstavnovac mohl dale používat, aby to nebylo toxické, uvažuji o acetonu, ale nemuzu najít žádné informace, zda ti nějak zásadně neovlivní ten plast, treba ze by ho nejak chemicky narušil a pak se uvolňovat, zní to hloupě, ale nejsem chemik a nechci otrávit rodinu. Ten nerez by snad narušit neměl. Velice děkuji za veškeré rady a pěkné dny. LUCKA
Jeste jsem si ted vsimla, ze pod tim piktogramem na oznaceni potravinarskeho použití je napsano: >ABS< , tak nevim, jestli to neni zkratka pro druh plastu. Jinak se to stalo uz vcera o pulnoci a ten gumoasfalt mezi tim zaschnul, tak to budu muset asi na delsi dobu do toho acetonu ponorit, proto se tu zkousim informovat, zda to ten plast i nerez nejak neovlivni, protoze ta šťáva pak pres ne proteka. Jeste jednou diky, za veskere odpovedi.LuckA
Lucko, zkuste máslo na hadru, někdy to funguje na odstranění ulpěného asfaltu na kapotáži motocyklu. Je to s podivem, ale máslo v tomto přïpadě asfalt ředí, nevím však jak si bude rozumět s gumlasfaltem tlumex.
Aceton v žádném případě, na 90% vám plast zlikviduje. Osobně bych zkusil terpentýn (asfalt rozpouští určitě, jak je to s gumoasfaltem ale nevím), to je v podstatě přírodní ředidlo a s plastem by nic udělat nemělo. S petrolejem bych si už tak jistý nebyl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.