Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava pračky Whirlpool 811

Od: mirazbira odpovědí: 3 změna:

Zdravím, u pračky Whirlpool 811 nastává závada a to, že se v průběhu pracího cyklu zastaví a kontrolka KONEC bliká 5x. Našel jsem manuál, ale tam je jenom blikání 2x nebo 4x. Poradí někdo zkušený co by to mohlo být za závadu?
Starý manuál jsem našel zde:
kasa.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Buď musíš najít manuál k tvojí pračce a nebo musíš zkusit najít chybu sám.

V tom návodu, na který jsi dal odkaz je blikání kontrolky konec. V popisu závad jsou uvedeny dvířka, přívod vody nebo vypouštění vody.

Takže bych rozmontoval přívodní hadici, vyčistil sítko na přívodu vody a hadici propláchl.

Pak bych vypustil vodu z pračky, vyčistil filtr, zkontroloval otáčení čerpadla na vypouštění vody, zkontroloval pruchodnost vypouštěcí hadice.

Pak bych ještě zkontroloval dvířka pračky.

Tím máš zkontrolvané všechno mimo bubnu a pohonu bubnu.

Nakonec musíš pustit prací program a počkat jestli se závada znovu projeví.

mirazbira
hodnocení

Díky za tip. V manuálu je právě chyba že ten konec bliká 4x, 1x nebo 2x. Mě to bliká 5x :) Ok zkusím rozebrat dle rady. Čerpadlo jsem již zkoušel, filtr je čistý, propustnost řekl bych absolutní :) Pravda nerozebíral jsem ještě ten přívod. Závada se právě objevila znovu po 2 dnech, ale je zatím jako občasná.

09.10.18 15:05

1 + 4 = 5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]