Nejste přihlášen/a.
Zdravím, u pračky Whirlpool 811 nastává závada a to, že se v průběhu pracího cyklu zastaví a kontrolka KONEC bliká 5x. Našel jsem manuál, ale tam je jenom blikání 2x nebo 4x. Poradí někdo zkušený co by to mohlo být za závadu?
Starý manuál jsem našel zde:
kasa.cz/...
Buď musíš najít manuál k tvojí pračce a nebo musíš zkusit najít chybu sám.
V tom návodu, na který jsi dal odkaz je blikání kontrolky konec. V popisu závad jsou uvedeny dvířka, přívod vody nebo vypouštění vody.
Takže bych rozmontoval přívodní hadici, vyčistil sítko na přívodu vody a hadici propláchl.
Pak bych vypustil vodu z pračky, vyčistil filtr, zkontroloval otáčení čerpadla na vypouštění vody, zkontroloval pruchodnost vypouštěcí hadice.
Pak bych ještě zkontroloval dvířka pračky.
Tím máš zkontrolvané všechno mimo bubnu a pohonu bubnu.
Nakonec musíš pustit prací program a počkat jestli se závada znovu projeví.
Díky za tip. V manuálu je právě chyba že ten konec bliká 4x, 1x nebo 2x. Mě to bliká 5x Ok zkusím rozebrat dle rady. Čerpadlo jsem již zkoušel, filtr je čistý, propustnost řekl bych absolutní
Pravda nerozebíral jsem ještě ten přívod. Závada se právě objevila znovu po 2 dnech, ale je zatím jako občasná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.