Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit vrzající dřevěné postele?

Od: miros* odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
máme doma asi 3 rok staré dřevěné poatele ze smrku, rošty také ze dřeva.
Strašně vržou když se přetáčím v noci.
Nemůžu přijít na to čím to je.
Dá se tomu nějak zabránit?
Děkuju

Jak opravit vrzající dřevěné postele?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, to vrzání je způsobeno třením dřeva o dřevo. Musíte najít místo (místa), kde se dotýká (a třeba jen mírně pohybuje) jeden dřevěný díl s jiným dřevěným dílem - tam potom vložit nějakou "nevrzající" podložku (např. plstěnou). Někdo doporučuje na tato místa i nastrouhané mýdlo. Zdravím!

hodnocení

4x

Mám podobnou zkušenost, snadno jsem závadu odstranil přilepením pruhu koženky na lať pod lamelami, po obou stranách postele.

hodnocení

2x

Já jsem všechny latě roštu přišrouboval a je klid.

hodnocení

2x

Skontrolujte, ako sú na tom rohové spojovacie kovania. Pokiaľ sú uvoľnené, tak s citom dotiahnuť, ak zničené, tak vymeniť.

Medzi rošt a laťky, na ktorých je položený vložte pásik filcu, lina, koberca, ... podľa toho, čo máte po ruke.

kepler*
hodnocení

0x

Vidím to tak, že bych konstrukci postele zpevnil přišroubovanými kovovými úhelníky. S rošty asi bude větší problém. Asi bych je nahradil pevnou deskou a komfort dohnal kvalitní matrací.

berger*

Tak to je pecka,koupím si postel za několik hodně peněz a budu ji zpevňovat samodomo úhelníky,rošty vyhodím,narvu tam desku a koupím kvalitní matraci,ach jo. Bohužel to tak asi je.

U levných postelí pomáhalo to mýdlo podle Bena,také se rošty podlepovaly kobercovou páskou. Teď mám dražší postel,pár let a potíže s vrzáním /zatím/ nejsou...

Rozdiel medzi roštom na fotke a pevnou doskou je len v odvetraní vodnej pary. Nie je to lamelový rošt, ktorý by napomohol komfortnejšiemu spánku.

jabraka*

Mám také tento problém,a čas od času zkontroluji dotyková místa,podložím fiálcovým páskem ,nebo podstříknu silikon.Rok je klid,než se to znovu objeví.Obvykle když přijdou děti a udělají si z postelí trampolínu.

JABRAKA

@kepler ten rošt tam není jen tak z plezíru. Předně má sloužit odvětrávání, jak uvedl @miso a za další, lamelový rošt zabraňuje extrémnímu proležení matrace, pod kterou se patřičně formuje. Dát tam desku je řešení ala Pat a Mat.

Na dřevěné styčné plochy zde zmíněné mýdlo například.

miros*
hodnocení

Dobrý den,
když na vodící latě nalepím po celé délce malířskou pásku, pomůže to? Nebo nalepit kobercovou pásku?
Děkuju
ben®

miros - nalepte tam (na čistý povrch) tu kobercovou pásku.

Malířská páska je papírová, to je k ničemu, rychle se prodře.

miros*
hodnocení

Dobrý den,
ještě mě napadlo toto, máme nad roštem položen igelit proti zónám, co kousek igelitu povytáhnout a podložit ním?
Děkuju

Igelit se brzy promačká a navíc si myslím, že bude vrzat. Co to je za ptákovinu, igelit proti zónám. Na to existuje toto, pokud se tomu dá věřit. energytalisman.eu/...

@ferax to myslíš vážně s tou koulí? Jestli ne, tak jsem to nepochopil :)

miros*
hodnocení

Dobrý den,
jsem moc rád, že jsem problém vyřešil. Místa kde to vrzalo dřevo o dřevo, byla u spojů vždy na rozích postele, kde je kování a desky do sebe zapadávají když postel dovezete rozebranou z obchodu, jsou celkem 4 díly.
Ty místa jsem oblepil silnou odolnou páskou a je zatím klid :)
Tak snad to dlouho vydrží.
Děkuju vám za pomoc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]