Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDO pouziti

Od: mirek* odpovědí: 12 změna:

Mam tepel. čerpadlo pri sepnuti VT by se melo automaticky vypnout nebo pobezi dale? Me tedy bezi . resp. vrtule se toci

a tim padem jde na drazsi proud.VT 4h denne a NT 20h denne.

Mam zazbu variant D 57d

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

msirek*
hodnocení

1x

dobrý večer.

Prosím, elektrokotel a tep. čerpadlo není totéž. Elektrokotel má skutečně provoz řízen HDO na 20 hod. denně. U tep. čerpadla je sice také 20 hodinová sazba, ale blokování se nezapojuje. Tudíž i na vys. tarif čerpadlo ,,jede,,. Akorát u některých modelů je blokovaný bivalentní zdroj (el. dohřev.).

mirek*
hodnocení

tak tomu verim ze cerpadlo bezi nepretrzite bez ohledu na sazbu .

hodnocení

0x

No to snad záleží na nastavení sítě ...

U těchto tarifů se hodiny mění každé 3 měsíce a ty 4 hodiny jsou rozložené po hodinách do různých časů. Samotné čerpadlo asi nepozná, že "teď mám elektřinu na vysoký tarif, je to z Dukovan a třetí reaktor..." - Takže buď máte časové spínače, které nastavíte podle potřeby nebo napojíte do hodin a podle jejich přepnutí se zapnou/vypnou určité spotřebiče.

Nepozná? Je zapojené tak, aby ho to vyplo. To je standartní ;)

Hmm, díky za dementování mého tvrzení - to se tedy musím blíže seznámit s mým elektrokotlem ... Jestli to umí čerpadlo, pak ten kotel by to měl umět také. Nebo je to něco úplně jiného?... Protože můj elektrokotel prostě jede podle stupňů a tarif na něj vliv nemá.

Neměl jsem v úmyslu vás "dementovat". Ale mluvím z praxe. Mám elektrokotel a bojler zapojený na nízký tarif. Ve vysokém prostě nejde. Jakmile se rozsvítí kontrolka HDO tak se zapne a bojler nahřívá. Neznám přesný princip, ale z antoníčku jde do rozvaděče jeden kablík a ten to ovládá... Kotel je mám dojem také něčím osazen, ale to bych už mohl být zavádějící, proto nekomentuji.

aha - takže "No to snad záleží na nastavení sítě ."

mirek*

Dříve se skutečně blokovalo čerpadlo na 20 hodin. Posledních pár let (2 - 3) se již u TČ HDO nezapojuje. ČEZ změnil podmínky pro zapojení.

Elektrokotel blokován být musí. Přečtěte si pozorně podmíky ČEZu.

08.10.18 00:38
Mám eon
sollik*

EON je dodavatel silové elektřiny.

Dráty patří ČEZ distribuci a ten řídí spínání HDO a určuje podmínky zapojení.

Pokud se mýlím prosím o opravu.

záleží jak kde třeba tady na prostějovsku je eon distributor

hodnocení

0x

Možná je to jen nějaké chlazení, či doběh. Já mám tutéž sazbu a elektrokotel. Když to skočí na vysoký tarif, tak vypnou topné spirály, ale oběhové čerpadlo běží dál, ještě nějakou dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení hdo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]