Nejste přihlášen/a.
Mam tepel. čerpadlo pri sepnuti VT by se melo automaticky vypnout nebo pobezi dale? Me tedy bezi . resp. vrtule se toci
a tim padem jde na drazsi proud.VT 4h denne a NT 20h denne.
Mam zazbu variant D 57d
dobrý večer.
Prosím, elektrokotel a tep. čerpadlo není totéž. Elektrokotel má skutečně provoz řízen HDO na 20 hod. denně. U tep. čerpadla je sice také 20 hodinová sazba, ale blokování se nezapojuje. Tudíž i na vys. tarif čerpadlo ,,jede,,. Akorát u některých modelů je blokovaný bivalentní zdroj (el. dohřev.).
No to snad záleží na nastavení sítě ...
U těchto tarifů se hodiny mění každé 3 měsíce a ty 4 hodiny jsou rozložené po hodinách do různých časů. Samotné čerpadlo asi nepozná, že "teď mám elektřinu na vysoký tarif, je to z Dukovan a třetí reaktor..." - Takže buď máte časové spínače, které nastavíte podle potřeby nebo napojíte do hodin a podle jejich přepnutí se zapnou/vypnou určité spotřebiče.
Hmm, díky za dementování mého tvrzení - to se tedy musím blíže seznámit s mým elektrokotlem ... Jestli to umí čerpadlo, pak ten kotel by to měl umět také. Nebo je to něco úplně jiného?... Protože můj elektrokotel prostě jede podle stupňů a tarif na něj vliv nemá.
Neměl jsem v úmyslu vás "dementovat". Ale mluvím z praxe. Mám elektrokotel a bojler zapojený na nízký tarif. Ve vysokém prostě nejde. Jakmile se rozsvítí kontrolka HDO tak se zapne a bojler nahřívá. Neznám přesný princip, ale z antoníčku jde do rozvaděče jeden kablík a ten to ovládá... Kotel je mám dojem také něčím osazen, ale to bych už mohl být zavádějící, proto nekomentuji.
Dříve se skutečně blokovalo čerpadlo na 20 hodin. Posledních pár let (2 - 3) se již u TČ HDO nezapojuje. ČEZ změnil podmínky pro zapojení.
Elektrokotel blokován být musí. Přečtěte si pozorně podmíky ČEZu.
EON je dodavatel silové elektřiny.
Dráty patří ČEZ distribuci a ten řídí spínání HDO a určuje podmínky zapojení.
Pokud se mýlím prosím o opravu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.