Nejste přihlášen/a.
Tak je fakt, že nejsem žádný Polhreich, ale v životě jsem neohříval jídlo v Remosce, to používám na pečení. Ohřívám v MW troubě.
V Remosce ohrivala jidlo uz moje babicka, nevidim na tom nic spatneho.
Osobne pouzivam mikrovlnku - je to rychlejsi.
Ale já jsem nikde nenapsal, že je špatné ohřívat jídlo v Remosce, jde spíše o praktickou část celé akce. Chci si ohřát třeba mléko, tak jej naleju do hrnku a strčím do MW. V Remosce to mám udělat jak? Strčit tam hrnek, nebo nalejt mléko?
Prostě MW je praktičtější a taky úspornější z hlediska spotřeby elektriky, protože MW ohřívá primárně pokrm, či jíddlo - prostě to, co obsahuje vodu. Zatímco Remoska se musí nejdříve nahřát sama o sobě a pak teprve nějaké teplo předává dál.
Takže proč ne, kdo chce ať si ohřívá co chce kde chce, na Remosce nevidím nic špatného, je to výborný český vynález, ale na ohřívání jídel mě přijde nepraktická a neekonomická.
Zde návod k použití remosky. Všimněte si, že jeden z úkonů je i ohřívání. Svého největšího boomu sice již dosáhla, ale mnoho domácností si ji opět pořizuje. Ve své době platila za nejvíce šetřící spotřebič. Příkon má podle velikosti a začíná na 400 W.
Pro studenty na kolej není nic lepšího.Pokud se v tomto dotazu jedná o volbu mezi mikrovlnkou a remoskou, tak na kolej určitě remosku.
Tak mikrovlnka se používá běžně a najde se málo moderních kuchyní, kde by chyběla. Každý moderní člověk Vám řekne, jak jinak bez velkého nádobí ohřát omáčku, knedlík najednou?
Otázkou je, jestli ji chcete. Jestli nejste její zapřisáhlý nepřítel, jako já.
Tuto věc neuznávám. Proto ji nemám a nechci. Největší zrůdnost vidím v tom, když maminky ohřívají v mikrovlnce kojenecké mléko. Mě to prostě nejde pod vousy. Hlavně, když to je rychle.
Remoska je určená na pečení a trošku déle trvá, než se nahřeje.
Já osobně bych raději ohřívala v remosce, když by nebyla možná jiná varianta, ale budu považována za divnou, 99 % odpovědí Vám napíše variantu na MV troubu.
Jinak já ohřívám klasicky po staru v malém kastrůlku a knedlíky zvlášť v kastrůlku s vodou na pařáčku, když není pařáček, tak jsem viděla i na sítku na cezení nudlí.
Mnoho lidí nepoužívá MW,protože se bojí.Nevím čeho se bojí,ale asi něco,co neznají.Mikrovlny jsou fenomén,který je u lidí se zastaralým a konzervativním myšlením tabu.MKusíte se seznámit s principem tohoto ohřevu a v podstatě pokrokem v technice.Ohřívali naši pradědové jídlo jen na přímém ohni.Molekuly vody se musely ohněm rozkmitat na určitý kmitočet,aby získaly tepelnou energii.Přitom ostatní části jídla se vysokou teplotou už začaly rozkládat.Připalovaly se v hrnci na dno.Mikrovlny ohřívají stejně,jsou naladěny na správný kmitočet vody a ohřev je okamžitý v celém objemu a v jednom okamžiku.Jde čistě o mechanickou a fyzikální záležitost.Pokud dodržíme správnou dobu,součásti jídla se nerozkládají a třeba vitaminy zůstávají nepoškozeny,protože ohřev je velmi krátkodobý a nedochází k přehřátí.Takže je důležité pochopit,že pokrok se nedá zastavit a moderní příprava jídla určuje dnešní trend vaření.Také není k zahození podstatná úspora energií.
Já osobně v mikrovlnce nepeču,jen ohřívám,ale třeba zavařuji,steriluji a škvařím sádlo.
Já tomu rozumím, sice jsem starší člověk, ale prostě vnitřně to nechci.
Třeba s indukcí jsem kamarád. A ta také šetří. Víte jabrako, mám i používám všechno - pomalý hrnec, papiňák, vaflovač, toustovač, pekárnu, 2 samostatný grily a i tu velkou mikrovlnku mám na půdě, tak kdybych chtěla, tak si ji snesu. Ale nechci.
Na zavařování mám velký hrnec, kam se mi vejde velkých 8 sklenic na okurky, dvě várky a je hotovo. A toho sádla si škvařím vždycky více kg, takže raději velký kastrol, velkou vařečku a jde se na to. Naši měli hospodu, tak jsem vybavená. Na škvarky i na sulc.
Pokrok nezastavíte, ale jídlo uvařené a upečené na kamnech po babičce žádnou mikrovlnkou nenahradíte.
Ohřívat v Remosce? Tak to mne nikdy nenapadlo, než se Remoska ohřeje a jídlo prohřeje, to je věčnost. Jestli máte ale spoustu zbytečného času, tak to bude ohřáté celkem kvalitně. Mikrovlnka ohřeje rychle, to ano, ale dávám přednost ohřevu klasicky, bud na páře, nebo na pánvi. Pánev se na plynu ohřeje rychle, na páře jsou knedlíky také hned. Dcera má "parní troubu", tam se zachovají veškeré kvality jídla. Rychlost je malonko delší, nežli mikrovlnka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.