Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Mám lustr se skleněnými baňkami, které kryjí žárovky. Bańky jsou již špinavé a potřebuju je umýt. Nějakou dobu ale budou schnout a odkapávat, aby byly při zpětné instalaci úplně suché. Je nebezpečné mít nějakou dobu žárovky v lustru nekryté? Cca více jak 24 hodin.
Rozhodně to ničemu nevadí,i když jsem přesvědčen,že sundat kouli z lustru,umýt a osušit trvá několik minut.Sám to někdy dělám.Pak se koule zase nasadí a je to.I když bude vlhká,tak za chvíli uschne.Ničemu to nevadí.Ale z hlediska úspory proudu na svícení bych pouižil LED žárovky>Ty se vyrábějí i s velkou baňkou,a kryt na ně není potřeba. palnas.cz/...
JABRAKA
mám lustr s baňkami obtočené drátěným pletivem, nelze jednoduše utřít, nutno nechat oschnout. Taky si je sama nesundám, nemohu lézt do výšek,musí syn a ten není doma každý den. Ještě se zeptám, zda to nevadí třeba v koupelně, kde syn rozbil kryt a nemá jiný, kdyby tam třeba stříkl nechtěně sprchou...Nutím ho vyměnit celé světlo, ale on říká, že je to zbytečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.