Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárovka bez krytu

Od: delina® odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu. Mám lustr se skleněnými baňkami, které kryjí žárovky. Bańky jsou již špinavé a potřebuju je umýt. Nějakou dobu ale budou schnout a odkapávat, aby byly při zpětné instalaci úplně suché. Je nebezpečné mít nějakou dobu žárovky v lustru nekryté? Cca více jak 24 hodin.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Není to žádný problém.

jabraka*
hodnocení

0x

Rozhodně to ničemu nevadí,i když jsem přesvědčen,že sundat kouli z lustru,umýt a osušit trvá několik minut.Sám to někdy dělám.Pak se koule zase nasadí a je to.I když bude vlhká,tak za chvíli uschne.Ničemu to nevadí.Ale z hlediska úspory proudu na svícení bych pouižil LED žárovky>Ty se vyrábějí i s velkou baňkou,a kryt na ně není potřeba. palnas.cz/...

JABRAKA

hodnocení

mám lustr s baňkami obtočené drátěným pletivem, nelze jednoduše utřít, nutno nechat oschnout. Taky si je sama nesundám, nemohu lézt do výšek,musí syn a ten není doma každý den. Ještě se zeptám, zda to nevadí třeba v koupelně, kde syn rozbil kryt a nemá jiný, kdyby tam třeba stříkl nechtěně sprchou...Nutím ho vyměnit celé světlo, ale on říká, že je to zbytečné.

Záleží kde to svítidlo je. Nemyslím.že někdo jen tak stříká sprchou do výšky.

hodnocení

NO, světlo je nad umyvadlem a sprchový kout je vedle, jde o náhodu a navíc je tam stále vlhké prostředí.

hodnocení

0x

Nebezpečné to není, pokud kryty nejsou nějak ozdobné, není nutné je na lustru mít.

hodnocení

Kryty většinou ozdobné jsou a na každé se chytá prach, jako na vše. V létě se tam chytí i hmyz, který vlétne za svetlem. Mýt kryty je více než potřebné alespoň 1x za rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]