Zdravím, potřeboval bych od Vás radu ohledně zdemolované popelnice. Popelnici mám na chalupě u silnice již mnoho let. V neděli jsem normálně odjel a bylo ve v pořádku. Dnes jakém po příjezdu zjistil, že je rozbitá. Myslim, že se stalo diky tomu, že popeláři ji nedali zpět na podstavce, ale postavili ji křivě má trávu, kde neměla stabilitu, větr ji shodil a ona spadla na cestu, kde ji rozlisovalo auto. Na koho se mohu obrátit? Mám vůbec nárok na novou popelnici nebo na peníze na novou popelnici? Jde podle mne o oni popelářů, že na můj podstavce dali nějakou jinou popel učí. Kdyby byl někdo poblíž tak je to v oběd Malá Morávka, mikroregion Rýmařov
Dobrý den, nejdříve si ujasněte, zda je popelnice skutečně Vaše nebo ji máte v pronájmu (např. od TS obce nebo svozové firmy). Pokud patří TS obce (nebo svozové firmě), tak by měli popelnici bezplatně vyměnit (přivezete tam poškozenou a dostanete novou). Jestli je popelnice Vaše a myslíte si (protože to nevíte přesně), že za její poškození mohou popeláři, tak se zase obrátit na TS obce (nebo svozovou firmu) a řešit tam náhradu (ovšem, jestli to uznají je otázka). A jestli by to bylo součástí např. pojištění nemovitosti, tak to nevím. Zdravím!
jenda123123*
Popelnice která patřila obci se vloni rozbila stářím. O novou jsem nežádal, koupil jsem novou normálně v želežářství. Tato byla tedy moje, avšak původí patřila obci.
jenda123123 - pokud jsou v obci TS, zajišťují svoz odpadů a měl jste od nich popelnici, která dosloužila, tak jste ji vrátil? Ona i poškozená popelnice je stále majetkem TS a mohou ji chtít zpět. No, pokud jste o novou popelnici nežádal (a starou dosud nevrátil a třeba již vyhodil), tak tu poškozenou můžete nyní vydávat za majetek TS a žádat novou (pokud je popelnice stejná, jako ta minulá). Ovšem, tím vlastně věnujete svou popelnici TS a jednou ji tam vrátíte. A jinak snad řešit stejně na TS a stěžovat si na popeláře (jenom jim to dokázat=?).
Když jsi u toho nebyl, tak nevíš kdo ji rozbil. Pokud je tvoje, máš smůlu, pokud je obce, žádej výměnu. Jednoduché jak facka. Nevím, zda by pomohla pojistka (pokud pojištění máš), když byla popelnice volně přístupná na ulici.
Asi viníkem nebudou TS. Tento týden zde byl 2 x takový vichr a velkými poryvy, že prázdná popelnice neměla šanci ustát na podstavci nebo vedle něho. Vichr si u nás pohrál jako s papírem s prázdným 500 l barelem na vodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.