Nejste přihlášen/a.
Hezky vecer. Na domaci vodarne (tlakova nadoba s vakem a samonasavaci cerpadlo) jsem vymenil cerpadlo a dal nove Kopro JY 1000/2. Po zapojeni vsak cerpadlo nenasava vodu. Samozrejme jsem ho zalil vodou. Asi metr od cerpadla je na saci trubce filtr, kudy jsem trubku take zavodnil. Voda v trubce i po case drzi a neztrati se. Po spusteni cerpadla se vsak odsaje jen voda nalita do trubky a dal nic. I kdyz otevru vytlak, tak v tom neni rozdil. V cem by mohl byt problem? Pred vymenou vse fungovalo, tedy dokud se nespalil motor stareho cerpadla, protoze bezelo nasucho. Dekuj za rady
Při prodeji je čerpadlo uzavřeno plastovou zátkou ( na obrázku č. 1) aby se do něj nedostaly nečistoty. Lze přepokládat, že jste ji odstranil. Zaléváte čerpadlo, nebo nějakým jiným zalévacím otvorem v sací trubce? Píšete, že jste naplnil trubku, nebo se naplnilo jen čerpadlo a trubka ne?..
Trubky ve studni jsem jeste nekontroloval, ale asi budu muset, jestli neni chyba tam.
Zatky jsou samozrejme pryc, jinak by neslo pripojit na trubky. V cerpadle voda je, pri povoleni sroubu tece. Mezi cerpadlem a sitkem, kudy jsem lil vodu do trubky, je zpetna klapka, takze tam voda od cerpadla konci, proto dolivam pres sitko.
Nikde neni uveden smer otaceni, ale zapojoval jsem kabel pres tlakovy spinac dle puvodniho cerpadla, takze tam by taky chyba byt nemela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.