Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstraneni nenosne zdene pricky

Od: 59b1a9175120* odpovědí: 7 změna:

Dobry den,

potreboval bych poradit jak nejlepe odstranit cihlovou nenosnou pricku, staticky posudek mam, zbourani je ohlaseno na stavebnim urade.

Vychazim z toho ze nejdrive se odstrani stuk + omitka, nasledne se rozebere pricka cihla po cihle; pricka je vysoka 2,85 metru, dlouha skoro 6 metru. Predpokladam ze zacit by se melo od shora a od stredu...

Predem dekuji za jakekoli tipy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

2x

Pokud je příčka z let 60. až 80. , tak bylo nejpravděpodobněji použito cihel dvouděráků na vápennou maltu s pořádným přídavkem cementu,nebo rovnou na beton,což vyjde nastejno.Představu,že byste boural cihlu po cihle rovnou můžete pustit z hlavy,cihlu dřív roztřískáte,než uvolníte.Já to řeším tak,že na jednu stranu zdi pověsím starý koberec,dám je i na podlahy,pak jdu na příčku z druhé strany.A vezmu si na to 10 kg palici a rovnou to demoluji i s omítkami za současného zvlhčování.Neznám účinější postup,kango je proti palici párátko.Jak uděláte díru,tak už to jenom přibouráváte.Ještě je také možnost se domluvit s nějakým řemeslníkem nebo firmou,aby k Vám přišli s diamantovou rozbrušovačkou a provedli několik svislých řezů co půl metru,to byste pak vylomil celé bloky.Pokud budete mít štěstí a zeď půjde rozebírat,tak až to nahoře uvolníte,pak můžete odbourávat cihlu po cihle.A to tak,že si vezmete těžší kladivo,levou ruku dáte za cihlu a silnějším ůderem z boku cihlu uvolníte a zachytíte ji levou rukou.A to i s omítkami z obou stran.Přeji Vám tento druhý případ.

dracek*

tak to gratuluji ,já musel bourat po menších částech nechtěl sem zničit parkety a provalit podlahu,navíc ani deset minut s palicí nepomohlo musel sem to načínat vrtáním ale já to měl na poctivým betonu včetně omítek stavěno 1959 :)

kacenkin*

Takovou příčku z dvouděráku jsem celou zlikvidoval jen a pouze kladivem a majzlíkem, cihlu po cihle, rozbil jsem jen minimum...

hodnocení

1x

pokud nepotřebujete využít cihly pro další stavební účely, je odstraňování omítky zbytečné. Zbourá se to i s tím. I tak se omítka z cihelo dstraňuje jednotlivě po demolici.

dracek*
hodnocení

0x

Záleží na tom čím je spolená ,jestli maltou vápenou tak odstraňování omítky by bylo zbytečné ,já něl příčku dohonce spojovanou betonen a odbourával sem jí bez sundání omítek ,jak ji jednou načnete tak omítky opadávaj samovolně ,používal sem bourací elektrické kladivo Metabo ,šlo to sice stuha ale to byl ten beton,já osobně začínal na kraji nahoře a odbourával šikmo dolů ,tak abych nepodboural stěnu a ta se nezřítila celá ,přeji mnoho uspěchů.dráček

papene*
hodnocení

0x

Zde můžete vložit dotaz odborníkům: *klik* jiho.ceskestavby.cz/...

hodnocení

0x

Vypůjčit střední sbíječku a od vrchu bourat a nosit...

Není na tom nic nesnadného, na tom se nedá opravdu nic zkazit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]