Nejste přihlášen/a.
dobry den
Potřebovali bychom ted o víkend zabetonovat 2 sloupky každy ma 5 cihel kb bloku . Chci se zeptat ted jak jsou ty teploty 20 stupnů . a vecer je 7 nebo i 0 .. jestli je lepší použít tohle jako prisada do betonu a nebo je to jeste zbytecny?
nebo se používá jina přísada? jestli ano a máte sni zkušenosti , dejte zde odkaz prosím : )
A ještě mi vysvětlete prosím . např. udělám si kolečko betonu . tak tu přísadu nalít do míchačky behem betonování ale kolik toho tam dát? když mi bude stačit kolečko max dvě a mám hotovo .
Do cca+5°C nic nepřidávat,je to zbytečné betonopvat se dá i při mínusových teplotách do cca-1°0°c s přídavkem nemrznoucí směsi do betonu a plastifikátorů a já vím jak se ty ... nazývají.Ono když to zalejket dopoledne kdy bude cirka 7 a v noci klesne na 0 nebo i pod tak se nic neděje
Ještě malé doplnění .Např před lety jsme na Václavce (Praha) betonovali strop. čerstvý beton byl přikryt je plachtou . když jsme druhý den úlachtu sundavali i přes mráz na ni byly jen kapky vody nikoliv kopusky ledu.Beton při tuhnutí vytváří také trochu teplý,které při zakrytí stačí aby nezmrznul.Jinak je horší vysoká letní teploty nežli mrazík (do cca-5 - -10°)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.