Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonovani ted v řijnu mohu?

Od: charger® odpovědí: 4 změna:

dobry den

Potřebovali bychom ted o víkend zabetonovat 2 sloupky každy ma 5 cihel kb bloku . Chci se zeptat ted jak jsou ty teploty 20 stupnů . a vecer je 7 nebo i 0 .. jestli je lepší použít tohle jako prisada do betonu a nebo je to jeste zbytecny?

denbraven.cz/...

nebo se používá jina přísada? jestli ano a máte sni zkušenosti , dejte zde odkaz prosím : )

A ještě mi vysvětlete prosím . např. udělám si kolečko betonu . tak tu přísadu nalít do míchačky behem betonování ale kolik toho tam dát? když mi bude stačit kolečko max dvě a mám hotovo .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Do cca+5°C nic nepřidávat,je to zbytečné betonopvat se dá i při mínusových teplotách do cca-1°0°c s přídavkem nemrznoucí směsi do betonu a plastifikátorů a já vím jak se ty ... nazývají.Ono když to zalejket dopoledne kdy bude cirka 7 a v noci klesne na 0 nebo i pod tak se nic neděje

doplněno 06.10.18 21:35:

Ještě malé doplnění .Např před lety jsme na Václavce (Praha) betonovali strop. čerstvý beton byl přikryt je plachtou . když jsme druhý den úlachtu sundavali i přes mráz na ni byly jen kapky vody nikoliv kopusky ledu.Beton při tuhnutí vytváří také trochu teplý,které při zakrytí stačí aby nezmrznul.Jinak je horší vysoká letní teploty nežli mrazík (do cca-5 - -10°)

figurek*
hodnocení

2x

jasná věc, pokud očekáváte noční mráz, pak potřebujete přísadu. Dávkování máte napsáno na obalu. No ale podle předpovědi počasí má být dnes v noci +8, v sobotu +3, v neděli a začátkem příštího týdne +10 až +12.

Si myslím, že můžete betonovat i bez přísady.

olinl
hodnocení

2x
Souhlas s diesel. A i když ten urychlovač tvrdnutí použiješ v létě, bude ti to rychle tvrdnout na povrchu, bude to i dříve pochozí-samozřejmě by bylo lepší nechat beton vadnout bez urychlovače, ale když to potřebuješ, tak to tam nalej. Betonoval jsem vloni v prosinci v teplotách okolo 3° přes den a v noci i -1°C s přídavkem urychlovače. Přes beton jsem hodil slabší polystyrenové desky a igelitovou plachtu. Druhý den, po dvanácti hodinách jsem po betonu rozumně přešel a povrch byl pevný. Čekal jsem, že se "propadnu", ale nic-beton v té zimě dost vyzrál. Před 14-ti dny jsem tento beton sekal a nebylo to zrovna snadné. Podle mě to má vliv na pevnost a soudržnost betonu v dobrém smyslu. Dávkování podle mých zkušeností je jedno víčko přípravku/urychlovače do klasického zednického kolečka, ale s betonem do poloviny korby. Když dáš víc urychlovače, musíš víc míchat beton v kolečku, rychle tvrdne, ale po zamíchání se vždy dá použít, takže můžeš v klidu odlévat, ale míchat. Ještě jsem si vzpoměl, lil jsem horkou vodu při míchání betonu-je to snad uvedeno i v návodu urychlovače. Voda stejně rychle vychladne, ale v případě rychlé práce je to plus. Kupoval jsem levnější variantu DenBravena něco jako "Mrazík" a byl cenově o třicet korun levnější a fungoval stejně.

krtek66
hodnocení

0x

přísady se dáváají od °5 a míň...a jinak jsou ty přísady k prdu :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]