Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříška nebo natáčecí hlavice na komín?

Od: rotorod® odpovědí: 6 změna:

dobrý den

mám krbovou vložku, komín 7m, průmer 200. Nahoře mám klasickou stříšku. Otázka je jestli natáčecí kominová/... pomůže nebo ne? pomůže tomu oproti stříšce, že dřevo bude déle a lépe hořet? Nemáte náhodou někdo zkušenosti?

děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nikdy jsem neměl na komíně nic a nikdy nebyl s ničím problém.Před cca 5 lety jsem postavil nový komín a dal nahoru krásnou stříšku.Před cca 3 lety jsem slavnou střížku s radostí ustřihl protože ničemu nepomohla akorát zasrala můj krásný nový komín jak s ní kapal černý kondenzát (dehet).Takže já už na komíně nic nechci a že by mě ušetřila až 30% paliva*ee*

barbakan*
hodnocení

1x

Komínové hlavice napomáhají k stabilnímu tahu komínu při nepříznivých povětrnostních pomínkách.

doplněno 05.10.18 10:24:

Zeptej se kominíka, ten bude mít svůj názor a taky ti určitě rád sdělí, zda je lepší stříška nebo hlavice. Kdybych měl komín, hlavici bych si určitě dal.

hodnocení

ano to se píše, to vím. A jak je to v praxi?

barbakan*

V praxi to je tak, že pokud nemáš hlavici, vítr sráží tah komínu, ten špatně táhne a příčina je nedokonalé spalování dřeva (uhlí).

hodnocení

0x

Kdyby to byl takový "zázrak", tak to bude na každém komíně.

hodnocení

ok díky za nazory a spíš by mě zajímala praxe, papír snese všechno a tam se napíše cokoliv. Ale spíše radu někoho kdo neměl hlavicí a pořídil si ji, o kolik to pomohlo apod...

děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]