Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám krbovou vložku, komín 7m, průmer 200. Nahoře mám klasickou stříšku. Otázka je jestli natáčecí kominová/... pomůže nebo ne? pomůže tomu oproti stříšce, že dřevo bude déle a lépe hořet? Nemáte náhodou někdo zkušenosti?
děkuji za rady
Nikdy jsem neměl na komíně nic a nikdy nebyl s ničím problém.Před cca 5 lety jsem postavil nový komín a dal nahoru krásnou stříšku.Před cca 3 lety jsem slavnou střížku s radostí ustřihl protože ničemu nepomohla akorát zasrala můj krásný nový komín jak s ní kapal černý kondenzát (dehet).Takže já už na komíně nic nechci a že by mě ušetřila až 30% paliva
Komínové hlavice napomáhají k stabilnímu tahu komínu při nepříznivých povětrnostních pomínkách.
Zeptej se kominíka, ten bude mít svůj názor a taky ti určitě rád sdělí, zda je lepší stříška nebo hlavice. Kdybych měl komín, hlavici bych si určitě dal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.