Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostaticky ventil boucha

Od: topeni odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,
mám takový problém. Začali jsme topit. Jedná se o bytovku s vlastním kotlem. Vše topí tak jak má. Ovšem pouze v jednom pokoji, když otáčím termohlavicí a dostanu se na cca 3 stupěň tak v topení šíleně bouchá (na 100% je zdrojem termoventil, který se chová jako zbíječka), stačí s tím trochu hnout a je klid. Kde hledat problém? Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pravdepodobne v obratenom zapojeni trubiek. Voda tecie naopak a mlati s pruzinkou v termoventile. Zavrite ho, radiator nechajte schladnut, otvorte naplno a pozorujte, ktora trubka sa zacne ohrievat ako prva. Musi to byt ta, ktora vedie k ventilu. Ak mate radiator zapojeny zo spodu dvomi trubkami vedla seba, tzv. Ventil-kompakt, tak to musi byt ta, co je blizsie stredu radiatora.
topeni
hodnocení

Tak mam dve trubky vedle sebe ze spodu.

Prijde mi, že se ohrivaji stejne, spise ta vnejsi je rychlejsi

pavel3
hodnocení

0x
Musíte použít speciální armaturu VK od Meibesu, která právě řeší záměnu přívodu se zpátečkou. Armatura stojí cca 1300,- bez DPH.
topeni
hodnocení

už jsem na to koukal, je nbych potřeboval se 100% jistotou určit, že je to zaměněné

pavel3
hodnocení

0x
Musel by jste sundat radiátor a zkusit přes vypouštěcí ventil pustit vodu do trubek a potom přes VK armaturu zjistíte co je přívod a co zpátečka, ale jak psal kolega vypadá to , že je to obráceně a potom to bouchá do kuželky.
topeni
hodnocení

ok a kdyz si nekoho pozvu. tak vymeni to napojeni, to znamena vypnuti privodu na chodbe. Vypusteni vody ze systemu v ramci bytu. A vymenu toho kusu, je potřeba sundat radiator, nebo se to obejde bez toho?

pavel3
hodnocení

0x
Dejte fotku to bude lepší.
topeni
02.10.18 20:35
hodnocení

Termostaticky ventil boucha

pavel3
hodnocení

0x
Zkoušel jste ještě imbusem zavřít a znovu otevřít tu VK armaturu? A neotvírat úplně na max.
topeni
hodnocení

Ano zkoušel a stale stejné

pavel3
hodnocení

0x
Ok , tak to je na výměnu za by pass kus. Sundání radiátorů v tomhle případě asi není nutné, ale jde o to odkud poteče přívod , jestli zleva nebo zprava nejspíše zprava. Jde ještě aby odpovídaly rozměry armatur. Ať si instalatér vezme radši oba kusy. Kdyby se ukázalo , že namontovaný kus je vadný. Heimeier je top. Odkud jste?
topeni
hodnocení

Jsem z chrudimi. Je to novostavba, tak to vyřeším v rámci reklamace, ale chci vědět o co jde, protože dnes se snaží každý oje*avat. Ted jsem znovu zkousel radiator. Prvni se ohreje vnejsi trubka. Hned na to se ohřeje spodni pravy roh radiatoru a pak to postupuje nahoru.

Kuzelka ve ventilu boucha porad stejne

pavel3
hodnocení

0x
Ok , tak ať firma , která Vám to realizovala zjedná nápravu v rámci reklamace, spíše se divím , že si to firma neodzkousela a nezjistili to přímo oni , ale až vy jste to zjistil. A neee každý na koho narazí se snaží sulit.
topeni
hodnocení

Bohužel život mě naučil, že si nejdříve zjistím o co jde a jaká jsou řešení a pak teprve jdu za někým, kdo to bude řešit. Pak mám alespoň nějakou šanci, že problém bude vyřešený. Kdybych se nezeptal, tak by nad tím mohli mávnout rukou a nechat to tak jak to je..

Tu je náprava pomerne jednoduchá, firma tam namontuje namiesto súčasnej armatúry tzv. rohový krížový kus, ktorý prehodí prívod a spiatočku. Rozmery by inak mali sedieť. Vyrába to Heimeier, Meibes, Herz, ... armatúra stojí cca 1000 - 1500 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]