Nejste přihlášen/a.
Pokud k tomu máte nějaký emotivní vztah, tak rozhodně žádné opravy nedělat a už vůbec ne natírat (ani barvy opravovat). I když je to kýč, pro Vás má určitou hodnotu a jakoukoliv "opravou" by to tuto hodnotu ztratilo (pak už by to byl skutečně jen ten kýč). Pokuste se šetrným způsobem odstranit nejhrubší rez tak, abyste nepoškodila zbylý nátěr a postupujte jak radí "ben".
Námět je sice kýčovitý, ale hodnota této věci je jistě v něčem jiném, nežli ve výtvarném zpracování. Pro tazatelku je milou připomínkou dětství, kýč nekýč, dýchá z toho atmosféra minulosti.
Dobrý den, natírat nechcete, což je dobře (už by to ztratilo punc minulosti a dětských vzpomínek). Já bych ho opatrně opláchnul jarovou vodou, dobře vysušil a potom bych použil nějakou (asi jen levnější) leštěnku s voskem, která se používá na auto - měla by to leskem "oživit". Zdravím!
Nemáte zač.
Vypadá to, že je to i odřené. Já bych si s tím trochu pohrál, v první řadě bych to omyl a po zaschnutí, bych jednotlivé barvy opravil stejnými, nebo podobnými barvami, pomocí malých štětců. Jestli dobře počítám, je to pět barev. Nabarvit jednu barvu, nechat uschnout, pak stejně další a máte to, když řeknu za týden, tak je to moc. Nic složitého, jen trochu trpělivosti.
ferax - jak na to někdo sáhne barvou, tak už to nebude starožitnost, ale starožitnost zničená. Už jsem podobné amatérské zásahy viděl a byla to hrůza (a hlavně škoda).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.