Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohnutá taška

Od: fbiswat odpovědí: 11 změna:

Zdravím

mám prohnutou tašku Brněnka Engoba.Chtěl bych se zeptat jestli je možné že se taška prohne po několika letech nebo jsem ji tam uz dal prohnutou.Posílám odkaz kde se to již řešilo a reklamace byla zamitnuta tak jako u mě .

forum.tzb-info.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

3x
Do dnes jsem neviděl, že by se některý druh pálené či betonové krytiny prohnul, to se spíše zlomí než ohne. Můj názor je: špatně vyrobená taška. Být prodejcem nebo výrobcem, tak vám jednu tašku v rámci dobré reputace zdarma vyměním. Jinak: prohne se například podhrabová deska se železnou výztuží uvnitř, ale samotný beton praskne. To platí i pro pálené cihly či střešní tašky.
fbiswat
hodnocení

Proč by jste mi dal jednu tašku když jich je prohnutych víc?

Psal jsi o jedné tašce...
fbiswat
hodnocení

Aha:).Je jich tak kolem 300ks

hodnocení

1x

Tady zasílám odkaz na technické podmínky kde vyčtete povolené procento prohnutí je to 1,5 - 2%

trimot.cz/...

Jinak tohle vypadá na chybu při pálení, taška se prohne to je přirozené ale tohle je moc. Nevíte ze kterého výrobního závodu tašky jsou? Můžu se vám na to případně zeptat dělám v cihelně Wienerberger - Tondach. Takže možná jsou to dokonce tašky od nás.

Ještě mě napadlo v dřívejší době se prodávaly tašky 2ka třída. Není to váš případ? Dnes už se to nedělá.

asd1
hodnocení

0x

Normy na prohnutí. Pokud neodpovídá tak vyreklamovat. Změřit to jde jednoduše a pokud se prodejce cuká, tak to asi bude muset přeměřit znalec a budou to mít o to dražší, + případné náklady na vymáhání právní cestou...

rqts
hodnocení

0x

Je to z výroby šmejd, stává se to ale prodává se to maximálně jako kazové. Většinou jde o nepřesný rozměr, uvedené zvlnění je nepoužitelné. Když se chtěj kazovky použít, tak se kladou stejně "ujeté" tašky nad sebe, nebo vedle sebe s jinou mezerou mezi latěmi aby to sedělo na zámky. Pak když se to za x let opravuje spoustě lidem to přivodí zamyšlení, proč jim například spodní řada o půl tašky nevychází :)

fbiswat
hodnocení

Ja to ale kupoval jako normalni tašku a ne kazove

Prohnutá taška
Prohnutá taška #2

fbiswat
02.10.18 12:41
hodnocení

Prohnutá taška #3
Prohnutá taška #4

olinl
hodnocení

0x
Tohle vidím poprvé v životě a ty mezery jsou akorát pro hnízdění vos nebo sršní. Poptej ještě nějaké pokrývače v okolí, co pracují s tímto typem tašek a jak to případně řeší v rámci reklamace. Když u nás pokládali v roce 1996 krytinu Bramac, byla na ni záruka 20 let a dnes je jen vyšusovaná barva od slunce-zesvětlala, rozhodně ale nezměnila tvar do U ani o milimetr. Měnil jsem provětrávací tašky za klasické rovné a mezery mezi taškami byly stejné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]