Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi prosím někdo říct, proč se po cca 3 letech od realizace vnitřních omítek začínají odlepovat APU lišty od oken? APU lišta měla zajistit, aby nedošlo k prasknutí právě v tomto detailu, ale v mém případě to moc nepomohlo, resp. první cca 2,5 roku žádný problém a potom situace viz foto. Je to na všech oknech podobné.
Děkuji za Váš drahocenný čas.
@diesel: Jenže na druhé fotce je odlepená pěnová část od plastové, na které měla držet, takže může být vadná lišta nebo po třech letech lepidlo zdegradovalo. Na první fotce je možné, že odflákli odmaštění rámu nebo byla dialtace tak velká, že to páska nedala (+ možná degradace lepidla).
Každopádně bych pěnovou část jemně pod úhlem seřízl, odmastil rám, oblepil ho papírovou páskou (pokud bydlíte v přízemí ) a použil bílý silikon nebo akrylátový tmel.
Mimochodem mně se stalo to samé, ale hned po instalaci a zapravení ostění. Zedníci se vybodli na odmaštění okna a pěnová část se odlepila. Zatím to neřeším, ale časem, až na to budu mít čas, tak budu postupovat jak jsem popsal výše.
Ale ještě musím doplnit... Buďte rád, že to máte odlepené jen v apu lištách. Pořád je to lepší, než kdyby se Vám drolila omítka kolem rámu oken. Vypadalo a spravovalo by se to hůř. Moji příbuzní, co nepoužili tyto lišty, tak se jim toto děje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.