Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění plochého radiátoru

Od: pepan321® odpovědí: 7 změna:

Vážení rádcové,

potřebuji vyčistit dva silně zaprášené radiátory. Jedná se o tento typ - viz obrázek "topení1.jpg". Pořídil jsem si jakousi "štětku"a s ní se daří vyčistit větší vnitřní část, nicméně do té menší části, kam ukazuje šipka, se nedostanu. Čistím to zatím suchou formou.

Objednal jsem si tento nástavec na vysavač:

mader.cz/...

ale obávám se, že se do té menší plochy radiátoru stejně nedostanu. Jak řešíte tento problém vy?

Děkuji za rady!

Pepa

Vyčištění plochého radiátoru
Vyčištění plochého radiátoru #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sollik*
hodnocení

3x

Co dům dal.

Štětku na čištění lahví izolepou připevněnou na tyčku - v mém případě na plastový profil, který se používá na spojování sololakových zad u nábytku. V jedné ruce tuhle "štětku" a v druhé vysavač a co nejvíc prachu hned odsávat. Ale je to pakárna.

yveta

Jak sundat hlavně tu mřížku co je nahoře?

111®
hodnocení

2x

vychytávky Ládi Hrušky to řeší

hodnocení

2x

Například si na to můžeš koupit jeklový profil o vhodných rozměrech.

Pokud chceš něco lehčího, tak použij hliníkový dutý profil (obdélník nebo čtverec)

a nebo můžeš použít vhodnou elektroinstalační lištu (plastovou).

Jestli na konec nějak přilepíš štětiny ze smětáku nebo nějakou hadru, to už záleží na tobě.

Na druhý konec připojíš vysavač, spoj omotáš lepící páskou a můžeš čistit.

A pokud se ti to podaří vyřešit jiným vhodným způsobem, tak sem napiš.

h0042*
hodnocení

2x

Já jsem radiátory sundal,umyl vapkou i vevnitř,obrousil,nastříkal a jsou jako nové.

hodnocení

Díky všem! Zkusím se zařídit podle Vašich rad a pak dám vědět, jak jsem dopadl.

hodnocení

0x

..a brání tomu to držadlo, koupit jiný..šlo to jak na drátku..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]