Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kotel - plynovací nebo prohořívací

Od: jesse* odpovědí: 7 změna:

Zajímal by mě Váš názor, je pro topení dřevem lepší zplynovací nebo prohořívací kotel?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

1x

Lidé podceňují požadavek suchého dřeva.To schne 2 roky-doma tedy musíte mít stále zásobu cca 40 m3.A to tak abyste se na to dřevo dostal-tedy ne u zdi ve dvou řadách a pak ho přerovnával.Máte vůbec doma tolik místa?Nespoléhejte na sliby dodavatele, že Vám dodá suché dřevo,už jsem viděl "suché dřevo",ze kterého voda přímo kapala.A pozor-dřevo schne nejlépe v průvanu pod stříškou-ale otevřené min. ze tří stran.Naskládat syrové špalky do sklepa většinou znamená pořádnou plíseň, a rozhodně to navyschne jak venku v průvanu.

jesse*
hodnocení

S prostorem problém nemám, zahradu máme dost velkou, takže zásoba na 2 zimy mi tam vejde bez problémů. Jen se pořád nemůžu rozhodnout pro typ kotle. Teď mám zplynovací atmos, chystám se na výměnu a názory zplynovací/prohořívací jsou dost protichůdný.

kjanik112*
hodnocení

1x

Bude to schnout dobře,kolem může foukat vítr.Hlavně to nenanosit do místnosti.

petass*

raadek*
hodnocení

0x
Zplynovaci je samozrejme ucinejsi, ale je velmi citlivy na vlhkost dreva. Konkretnejsi informace naleznete na Energoportal.cz

hodnocení

0x

Zplynovací kotel bude mít zcela jistě určité nároky na kvalitu dřeva, kdežto v prohořívacím kotli spálíte vše a je levnější. Já bych volil prohořívac- v jednoduchosti je síla!

petass*
hodnocení

0x

Když tady tak čtu o prosychání dřeva, může dřevo schnout pod přístřeškem, kerý je otevřený pouze z jedné strany? Stěny jsou zděné a po obvodu 2 stěn jsou těsně pod střechou 20 cm mezery jako větrání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]