Lidé podceňují požadavek suchého dřeva.To schne 2 roky-doma tedy musíte mít stále zásobu cca 40 m3.A to tak abyste se na to dřevo dostal-tedy ne u zdi ve dvou řadách a pak ho přerovnával.Máte vůbec doma tolik místa?Nespoléhejte na sliby dodavatele, že Vám dodá suché dřevo,už jsem viděl "suché dřevo",ze kterého voda přímo kapala.A pozor-dřevo schne nejlépe v průvanu pod stříškou-ale otevřené min. ze tří stran.Naskládat syrové špalky do sklepa většinou znamená pořádnou plíseň, a rozhodně to navyschne jak venku v průvanu.
jesse*
S prostorem problém nemám, zahradu máme dost velkou, takže zásoba na 2 zimy mi tam vejde bez problémů. Jen se pořád nemůžu rozhodnout pro typ kotle. Teď mám zplynovací atmos, chystám se na výměnu a názory zplynovací/prohořívací jsou dost protichůdný.
Zplynovací kotel bude mít zcela jistě určité nároky na kvalitu dřeva, kdežto v prohořívacím kotli spálíte vše a je levnější. Já bych volil prohořívac- v jednoduchosti je síla!
Když tady tak čtu o prosychání dřeva, může dřevo schnout pod přístřeškem, kerý je otevřený pouze z jedné strany? Stěny jsou zděné a po obvodu 2 stěn jsou těsně pod střechou 20 cm mezery jako větrání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.