Nejste přihlášen/a.
Budu se vyjadřovat laicky, snad pochopíte. Mám dva roky umyvadlo a v té výlevce ten mačkací chromovanej hříbek. Když se zamáčkne, tak těsní a voda zůstává v umyvadle. Když se zmáčkne podruhé, hříbek povyskočí a vznikne mezera půl až 1 cm, aby mohla voda odtékat.Tak to dosud fungovalo. Teď koukám, hříbek je najednou výš, jak dosud, asi 2 cm. Sice se to dobře čistí, ale ta velká skulina je podezdřelá. Neuvolnilo se tam něco? Když to zmáčknu, nadále to těsní, ale odmáčknuté je klobouček dost vysoko. Nemám tím nějak otáčet, myslím jako zašroubovat?
Dobrý den, ten "hříbek" by tam měl být jen volně - měl by jít rukou zvednout a můžete se podívat pod něj, jestli tam není nějaká nečistota. Alespoň já mám v koupelně "hříbek" vyndavací (a zas tam dací). Zdravím!
liska5 - tak to je škoda, že se Vám to nepovedlo opravit. Já tam mám ten "hříbek" volně, kolega píše o závitu, tak má jiný typ. Nevím, jaké jiné technické řešení by tam mohlo být, ale pokud je tam závit, tak je zřejmě zarostlý vodním kamenem či rzí (nebo se tam něco "šprajclo" či ulomilo=?). Bude to chtít povolovat "hříbek" asi větší silou nebo zásah odborníka.
Díky za rady. Cítím, že to bude chtít trochu násilí. Zatím ani v gumové rukavici tím nepootočím, ani ho nevytáhnu. Taky mi je záhadou, jak se stalo, že je klik-klak najednou výš. Naštěstí je to spíš záležitost estetická, která může počkat. Brzy pojedu do "civilizace" a v prodejně budu chtít ukázku demontáže tohoto typu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.