Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatékající stěna komínu

Od: ada* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, asi po 9 měsícech mi začala zatékat stěna komínu na novostavbě.(viz obr.)Nejsem stavař, ale podle mě oplechování nebylo uděláno dobře. Stavbyvedoucí tento problém vyřešil aplikací silikonu kolem komínu :(...nemyslím si,že je to standartní postup.Na střeše strávil max 10 minut.
Děkuji za jakoukoliv radu.

Zatékající stěna komínu
Zatékající stěna komínu #2
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 30. 09. 2018 11:39:21
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejv111*
hodnocení

1x

Silikon by tam podle mě neměl co dělat-dlouho nevydrží. Používá se šedý stavbářský butylenový tmel a nebo a ten se mi osvědčil více - střešní bitumenov/... - konzistence asfaltu. Otázka je, kde Vám to zatíká, může to být klidně i ve skulině nad komínem pod taškami. Mám plechovou střechu a také mi tekla voda po komínu. Na střeše jsem střešním tmelem ucpal každý falc nad komínem a kousek kolem a je klid.

hodnocení

0x

Pokud nebylo oplechování prováděno dřív než omítka, jiné řešení mě nenapadá. Pak už jde jen o použitý materiál na utěsnění. Standardní je, že se komín oplechuje a pak je teprve provede omítka.

olinl
hodnocení

0x
Takto postupovali i chlapi na střeše okolo komína u našich na domě po výměně krytiny+oplechování komína a dodnes i při silném větru žádná voda po zdi neteče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]