Ahoj rádci! Právě jsem se přistěhoval do Berouna. Byt ok, panelák 6. patro z 8 Problém: tlak teplé vody je tak malý, že napustit vanu trvá 2 hodiny, nebo když jsem ve vaně a přítelkyně pustí vodu v kuchyni, voda spíš jen kape. Navíc ta teplota, jen o něco málo vyšší než moje tělo (odhaduji cca 45°) na trubkách se dá normálně udržet ruka, jen to tak prijemně hřeje. Nevíte, jak tohle řešit? Byt je pronajatý. Přikládám foto "ze záchoda" třeba bude někdo moudřejší a zjistíme, že se nedá dělat nic :D Vlevo dole koupelna, vpravo kuchyň. Díky za pomoc a hezký večer!
Tak jestli to teklo i v poloze kohoutů na fotce, jsou kohouty zralé na výměnu. A to dřív, než bude potřeba je skutečně zavřít (výměna vodoměrů, havárie, oprava baterie...). Oznamte to neprodleně pronajímateli bytu.
Kohuty mozno nebude hned potrebne menit. Mozno bude problem len poskodena aretacia - doraz na ovladacej packe - vymedzuje polohy 0 / 90 st. otvorene / zatvorene. Ak je doraz poskodeny, packou nezastavite na 90 st., ale ho pretocite a kohut zacne znovu prepustat vodu. Skontrolujte stav dorazu na packe a skusmo s nim otocte a skuste najst polohu, kedy bude tesnit. Ak sa nepodari, poziadajte o vymenu. doplněno 02.10.18 11:53:
V noci som este zabudol dodat, ze niektore kohuty maju pod ovladacou packou / motylom este maticu, ktorej pritiahnutim je mozne kohut dotesnit.
Dobrý den, šel bych se zeptat sousedů, jestli mají stejný problém a podle toho potom řešit (pokud by to řešit šlo a není to prostě výškou domu a nízkým tlakem dodávané vody v potrubí). Tedy, zjistit, jestli jde o problém v jednom bytě nebo celém domě. Zdravím!
doplněno 29.09.18 20:20:
tomas11 - máte pravdu, zaspal jsem . Ovšem, nechápu, proč dobrou odpověď. která problém vyřešila, tazatel neohodnotil (potom bych viděl jasně, že je vyřešeno).
doplněno 29.09.18 20:22:
Hodnocení jsem už doplnil.
tomas11*
bene vše ok? vstávat
tomas11*
ben - bylo mi jasné to přehlednutí ,já jen že je tu kolikrát prča , a věřím že jste to vzal také v legraci
Právě podle vnitřku stoupačky je stoupačka po rekonstrukci.Nové kohouty,nové měřiče.Kohouty jsou v poloze plně otevřeny.To,že teče málo vody,je třeba řešit dotazem u sousedů napojených na stejnou stoupačku.Pak kontaktovat SVJ.
Jabraka - kdybyste si přečetl tazatelův dodatek z 29.9. 19:28, dozvěděl byste se, že tazatel již problém vyřešil otevřením kohoutů . Takže půvpdně byly skutečně zavřené (což je z fotky na první pohled zřejmé).
Co sousedi nad vámí? Mají taky tak nízký tlak vody? Jestli ne, pak je problém u vás. Někdy stačí vyměnit perlátory.
Moje rada : Odšroubujte jeden perlátor a zkuste jak voda teče a sem připište jak jste pochodil. Jenom předem upozorňuji, že ono odšroubování perlátoru asi nepůjde po dobrém. Budete muset použít hasák nebo sikovky.
Díky všem za pomoc, tekoucí vodu i při zavřených kohoutech jsem nahlásil, studená voda tekla relativně "normálně" a kdyby se něco stalo, vytopil bych 5 pater dole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.