Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neskutečně malý tlak vody - Beroun

Od: dawidececk® odpovědí: 16 změna:
Ahoj rádci!
Právě jsem se přistěhoval do Berouna.
Byt ok, panelák 6. patro z 8
Problém: tlak teplé vody je tak malý, že napustit vanu trvá 2 hodiny, nebo když jsem ve vaně a přítelkyně pustí vodu v kuchyni, voda spíš jen kape.
Navíc ta teplota, jen o něco málo vyšší než moje tělo (odhaduji cca 45°) na trubkách se dá normálně udržet ruka, jen to tak prijemně hřeje.
Nevíte, jak tohle řešit? Byt je pronajatý.
Přikládám foto "ze záchoda" třeba bude někdo moudřejší a zjistíme, že se nedá dělat nic :D
Vlevo dole koupelna, vpravo kuchyň.
Díky za pomoc a hezký večer! :)

Neskutečně malý tlak vody - Beroun
Neskutečně malý tlak vody - Beroun #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x
Nemáš zavřený přívod? Ta červená páčka nad vodoměrem. Zkus s tím otočit podle šipky.
hodnocení

Ano!
Nenapadlo mě, že poteče i když je zavřená, tak to je teda peklo :D
Díky moc!

Tak jestli to teklo i v poloze kohoutů na fotce, jsou kohouty zralé na výměnu. A to dřív, než bude potřeba je skutečně zavřít (výměna vodoměrů, havárie, oprava baterie...). Oznamte to neprodleně pronajímateli bytu.

hodnocení

2x
Kohuty mozno nebude hned potrebne menit. Mozno bude problem len poskodena aretacia - doraz na ovladacej packe - vymedzuje polohy 0 / 90 st. otvorene / zatvorene. Ak je doraz poskodeny, packou nezastavite na 90 st., ale ho pretocite a kohut zacne znovu prepustat vodu. Skontrolujte stav dorazu na packe a skusmo s nim otocte a skuste najst polohu, kedy bude tesnit. Ak sa nepodari, poziadajte o vymenu.
doplněno 02.10.18 11:53:

V noci som este zabudol dodat, ze niektore kohuty maju pod ovladacou packou / motylom este maticu, ktorej pritiahnutim je mozne kohut dotesnit.

hodnocení

0x

Myslím, že problém je na straně pronajímatele, pak správce domu (SVJ?) a dodavatele vody. Tady na poradně se asi lepších informací nedočkáě.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, šel bych se zeptat sousedů, jestli mají stejný problém a podle toho potom řešit (pokud by to řešit šlo a není to prostě výškou domu a nízkým tlakem dodávané vody v potrubí). Tedy, zjistit, jestli jde o problém v jednom bytě nebo celém domě. Zdravím!

doplněno 29.09.18 20:20:

tomas11 - máte pravdu, zaspal jsem . Ovšem, nechápu, proč dobrou odpověď. která problém vyřešila, tazatel neohodnotil (potom bych viděl jasně, že je vyřešeno).

doplněno 29.09.18 20:22:

Hodnocení jsem už doplnil.

tomas11*

bene vše ok? vstávat*smich*

tomas11*

ben - bylo mi jasné to přehlednutí ,já jen že je tu kolikrát prča , a věřím že jste to vzal také v legraci*pivo*

hodnocení

Omlouvám se, řešil jsem ještě stěhování, tak jsem na to zapomněl, jinak děkuji vždy :)

jabraka*
hodnocení

0x

Právě podle vnitřku stoupačky je stoupačka po rekonstrukci.Nové kohouty,nové měřiče.Kohouty jsou v poloze plně otevřeny.To,že teče málo vody,je třeba řešit dotazem u sousedů napojených na stejnou stoupačku.Pak kontaktovat SVJ.

Jsem v bytě 1419

JABRAKA

Pokud takhle vypadá otevřený kohout, jak tedy vypadá zavřený kohout?

Jabraka - kdybyste si přečetl tazatelův dodatek z 29.9. 19:28, dozvěděl byste se, že tazatel již problém vyřešil otevřením kohoutů ;). Takže půvpdně byly skutečně zavřené (což je z fotky na první pohled zřejmé).

Ještě jsem neviděl kohout, který by byl v poloze jako na fotce otevřen.

figurek*
hodnocení

0x

Co sousedi nad vámí? Mají taky tak nízký tlak vody? Jestli ne, pak je problém u vás. Někdy stačí vyměnit perlátory.

Moje rada : Odšroubujte jeden perlátor a zkuste jak voda teče a sem připište jak jste pochodil. Jenom předem upozorňuji, že ono odšroubování perlátoru asi nepůjde po dobrém. Budete muset použít hasák nebo sikovky.

Neskutečně malý tlak vody - Beroun #3
ben®

figurek - dotaz je již vyřešen (viz výše). Také jsem to při psaní svého příspěvku přehlédl.

hodnocení

Díky všem za pomoc,
tekoucí vodu i při zavřených kohoutech jsem nahlásil, studená voda tekla relativně "normálně" a kdyby se něco stalo, vytopil bych 5 pater dole.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]