Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji statika nebo ne?

Od: weselous* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den sem tu opět *smich* provádím rekonstrukci panelového bytu v posledním 7 podlaží, který mám v osobním vlastnictví. Potřebuji rozšířit dveře s obývacího pokoje do kuchyně. Stávající dveře jsou 80cm široké a já bych chtěl vybourat futra a část panelu abych se dostal cca na 105cm. Jedná se o nosnou zeď s panelu. Poraďte, zda potřebuju statika a pokud ano s jakou finanční částkou mam zhruba počítat. Jinak flexu na panel mám a práci si udělám sám. *zed* Děkuju.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,zda víš,co znamená vyříznout v panelové nosné zdi díru.Jsou firmy,které mají na to pilu s diamantovým kotoučem.

Nevím,o jaké flexi řezačku mluvíš.Dokonce mám pocit,že mezi kuchyní a obývacím pokojem jsou dveře v příčce,tloušťky 70 mm.

I ta je dost problém vybourat.Je na to potřeba dobré bourací kladivo a ta flexa na armaturu.Povolení je třeba od okolních bydlících,kteří budou muset snášet děsný rámus.

JABRAKA

technikjirik*
hodnocení

0x

nedokážu si představit statika, který by tohle dobrodružství dovolil, bez nějakých opatření. Chystáte se říznout do výztuže a ještě ubrat krytí betonem. Ty panely byly navrženy na nějaký rozměr a výztuž v nich má svůj specifický význam právě tak jak je... osobně bych toto nedovolil a ani bych si to netroufl provádět... viděl jsem už několik podobných výřezů v nosných panelech a vždycky se mi z toho dělá zle... Vykašlete se na to...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]