Nejste přihlášen/a.
Dobrý den sem tu opět provádím rekonstrukci panelového bytu v posledním 7 podlaží, který mám v osobním vlastnictví. Potřebuji rozšířit dveře s obývacího pokoje do kuchyně. Stávající dveře jsou 80cm široké a já bych chtěl vybourat futra a část panelu abych se dostal cca na 105cm. Jedná se o nosnou zeď s panelu. Poraďte, zda potřebuju statika a pokud ano s jakou finanční částkou mam zhruba počítat. Jinak flexu na panel mám a práci si udělám sám.
Děkuju.
Nevím,zda víš,co znamená vyříznout v panelové nosné zdi díru.Jsou firmy,které mají na to pilu s diamantovým kotoučem.
Nevím,o jaké flexi řezačku mluvíš.Dokonce mám pocit,že mezi kuchyní a obývacím pokojem jsou dveře v příčce,tloušťky 70 mm.
I ta je dost problém vybourat.Je na to potřeba dobré bourací kladivo a ta flexa na armaturu.Povolení je třeba od okolních bydlících,kteří budou muset snášet děsný rámus.
JABRAKA
nedokážu si představit statika, který by tohle dobrodružství dovolil, bez nějakých opatření. Chystáte se říznout do výztuže a ještě ubrat krytí betonem. Ty panely byly navrženy na nějaký rozměr a výztuž v nich má svůj specifický význam právě tak jak je... osobně bych toto nedovolil a ani bych si to netroufl provádět... viděl jsem už několik podobných výřezů v nosných panelech a vždycky se mi z toho dělá zle... Vykašlete se na to...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.