Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak provést detail podlahové lišty u obložkových dveří viz foto. Nechat tak, jak je? Nějak seřezat? Jak se to dělá?
Děkuji za radu
Lištu bych seřízl kolem obložky tak, aby pokračovala dál, viz můj obrázek. Žádné odskoky bych nedělal, vypadalo by to blbě.
Tak jsem se nad tím zamyslel ještě jednou a možná by bylo nejlepší ukončit lištu jak navrhuje Taala - tedy před obložkou. Ono je nutné vidět i druhou obložku a pokud by druhá stěna vedla kolmo od té, kterou vidíme na obrázku, nevypadlo by moje řešení vůbec pěkně.
Takže ukončit před obložkou a esteticky zaříznout pod úhlem nebo zaoblit.
Ukončit asi tak jako je to děláno u parketových podlach v panelácích, tzn. seříznout pod úhlem 45°.
Tak se standartně ukončovaly parketové lišty u dveří v panelácích, soudruzi prostě zvolili nejednoduší řešení
Psal, že to chce olištovat, tak předpokládám, že bude lištovat všude, kde ty parkety jsou. Proš by zrovna tam měl končit lištu? Nebo jsem nepochopil dotaz...
olištovat to nemůže když jsou to obložky, by z druhé strany nezavřel dveře, lišta musí logicky u dveří končit, ideální by bylo kdyby byla stejně široká jako obložky ale bohužel je širší
Dobrý den, je to v podstatě jedno, jak to uděláte, protože se na to potom budete dívat Vy - takže si to uděláte podle sebe a pro svůj hezký pocit z díla (zákon to neurčuje, tak hlavně v klidu). Zdravím!
Tohle je nějaká divná "podlahová lišta". Už jen to, že má zakulacenou hranu - pod lištou a podlahou se bude držet smetí a pod.
Podlahové lišty vypadají například takto: floorwood.cz/... a jsou k nim různé spojky a rohy, takže se dají použít i na různé výstupky.
Nie, nie, oproti tomu PVC je to poctiva dubova parketova lista. Oproti tym plastovym rozkom, ktore po par rokoch odpadnu sa tato proste zarezava pod uhlom.
"miso" - Proč Ne, ne? Proč by to mělo odpadnout?
Téměř stejné lišty jsou i dřevěné, nemusí se použít plastové.
Plastové mají tu výhodu, že se do nich dají schovat elektrické kabely a pod., ale nevím, proč by měly odpadávat. Já je mám doma už 8 roků a stále všude dobře drží.
Ano, poctivá dubová podlaha z masivních parket a poctivá dubová lišta. Nechi žádné plastové nebo z listovaného papíru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.