Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy nalepit dlažbu

Od: kacenkin* odpovědí: 13 změna:

Prosím o Váš názor na to, za kolik dní je možné nalepit dlažbu na čerstvý betonový potěr? (Samonivelizační nebudu používat, protože to mám ideálně rovné s tolerancí +- 2mm - to zvládne lepidlo)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Lepit můžeš tak za tři dny,kdy beton je únosný a pochozí.To,že je beton mokrý,nevadí.Beton tvrdne i pod vodou.Jsou sice názory,že by měl co nejvíc vyschnout,ale je to nesmysl,s lepidlem přijde pod dlažbu stejně fůra vody.A ta musí vyschnou také.Voda se právě nejvíc spotřebuje na tvrdnutí betonu a lepidel.Je to fyzikálně-chemický proces.

JABRAKA

kjanik112*
hodnocení

2x

Souhlas s panem jabrakou.Beton ztvrdne tím, že vykrystalizuje,ne tím, že vyschne.Takže dál si bude zrát i pod dlažbou (a jak žertem říkáme-zedník u toho vůbec nemusí být).Krystalizace končí asi za 28 dní-v horku dříve,v chladu později-a beton je hotový,t.jest dosáhl své plné tvrdosti.V létě za horka jsem lepil dlažbu i už druhý den.Beton 1:3-mastnější.Takže není třeba na nic čekat.Přejeme Vám zdárné zvládnutí dila.

hodnocení

2x

kacenkin, lepit dlažbu můžete jakmile Vás beton unese a nenecháte na něm odž¨řeniny od bot. Takže klidně druhý den.

vyspárovat dlažbu, rovněž jakmile zaschne lepidlo. Podle druhu a velikosti dlažby, spárovat druhý až třetí den.

kacenkin*
hodnocení

Rozumím, nalepil jsem to včera, spárovat budu zítra... děkuji za Váš čas :)

Dneska se pokusím rozchodit kolena :))

au, to bolí, kolena kolena, měl jste pěnu pod koleny? (chrániče).

kacenkin*
hodnocení

Jsem amatér, dělal jsem jen 15m2, ale klečel jsem jen tak v teplákách :))

16.11.09 15:29

Au

kacenkin*
hodnocení

0x

Moc Vám děkuji za Váš názor, tak nějak jsem to tušil, ale znervóznily mě rady "odborníků", kteří tvrdili, že musím čekat měsíc...

stany*

nemáte náhodou v tom betonu podlahové topení? V tom případě by ti odborníci měli docela pravdu

doplněno 13.11.09 15:36:

Jinak pokud nemáte, mají pravdu predešlé přízpěvky. Pokud máte na betonu takový šlem z cementu, doporučuji před dlažbou přebrousit

kacenkin*

Ne, je to jen betonový potěr na 25let staré betonové podlaze, která byla nižší než zbytek místnosti. Jedná se o chatu, topení jsou krbová kamna :))

stany*

Potom platí výše řečeno...

kacenkin*
hodnocení

Tak mám všechno pěkně nalepeno Knauf lepidlem a dovolím si podotázku, kdy od nalepení se dá spárovat?

Mimochodem, fšecko jsem řezal flexkou, a pro mě, pro amatéra to byla fuška :))

kjanik112*
hodnocení

0x

Ohledně spárování-bacha!Obecně se dá říct-další den.Ale spárovaček je mnoho druhů a jsou i firmy podvodné,kteří napytlíkují bílý cement a prodávají to jako bílou spárovačku.Následek:nevyzrálé lepidlo může s cementem zareagovat a místo bílých spár máte spáry dozelena.Napřed si udělejte zkoušku:špachtlí natáhněte milimetrovou vrstvu lepidla, na ní vrstvu spárovačky a pozorujte co to udělá.Jestli to nebude reagovat,jedná se o kvalitní spárovačku a můžete do toho jít.A jste profík.At´ se daří!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]