Nejste přihlášen/a.
Prosím o Váš názor na to, za kolik dní je možné nalepit dlažbu na čerstvý betonový potěr? (Samonivelizační nebudu používat, protože to mám ideálně rovné s tolerancí +- 2mm - to zvládne lepidlo)
Lepit můžeš tak za tři dny,kdy beton je únosný a pochozí.To,že je beton mokrý,nevadí.Beton tvrdne i pod vodou.Jsou sice názory,že by měl co nejvíc vyschnout,ale je to nesmysl,s lepidlem přijde pod dlažbu stejně fůra vody.A ta musí vyschnou také.Voda se právě nejvíc spotřebuje na tvrdnutí betonu a lepidel.Je to fyzikálně-chemický proces.
JABRAKA
Souhlas s panem jabrakou.Beton ztvrdne tím, že vykrystalizuje,ne tím, že vyschne.Takže dál si bude zrát i pod dlažbou (a jak žertem říkáme-zedník u toho vůbec nemusí být).Krystalizace končí asi za 28 dní-v horku dříve,v chladu později-a beton je hotový,t.jest dosáhl své plné tvrdosti.V létě za horka jsem lepil dlažbu i už druhý den.Beton 1:3-mastnější.Takže není třeba na nic čekat.Přejeme Vám zdárné zvládnutí dila.
kacenkin, lepit dlažbu můžete jakmile Vás beton unese a nenecháte na něm odž¨řeniny od bot. Takže klidně druhý den.
vyspárovat dlažbu, rovněž jakmile zaschne lepidlo. Podle druhu a velikosti dlažby, spárovat druhý až třetí den.
Moc Vám děkuji za Váš názor, tak nějak jsem to tušil, ale znervóznily mě rady "odborníků", kteří tvrdili, že musím čekat měsíc...
nemáte náhodou v tom betonu podlahové topení? V tom případě by ti odborníci měli docela pravdu
doplněno 13.11.09 15:36:Jinak pokud nemáte, mají pravdu predešlé přízpěvky. Pokud máte na betonu takový šlem z cementu, doporučuji před dlažbou přebrousit
Ne, je to jen betonový potěr na 25let staré betonové podlaze, která byla nižší než zbytek místnosti. Jedná se o chatu, topení jsou krbová kamna )
Ohledně spárování-bacha!Obecně se dá říct-další den.Ale spárovaček je mnoho druhů a jsou i firmy podvodné,kteří napytlíkují bílý cement a prodávají to jako bílou spárovačku.Následek:nevyzrálé lepidlo může s cementem zareagovat a místo bílých spár máte spáry dozelena.Napřed si udělejte zkoušku:špachtlí natáhněte milimetrovou vrstvu lepidla, na ní vrstvu spárovačky a pozorujte co to udělá.Jestli to nebude reagovat,jedná se o kvalitní spárovačku a můžete do toho jít.A jste profík.At´ se daří!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.