Nejste přihlášen/a.
Renovujeme stará dřevěná okna a odstranili jsme původní bakelitové kování. Podařilo se nám sehnat krásné staré chromované kování, ale některá z nich jsou zatuhlá a kličky jdou těžko otáčet. Prosím o radu, jak rozhýbat a čím namazat mechanismus před namontováním, aby vydržel a chodil?
Dobrý den, použil bych WD-40 - nastříknout do mezer, nechat chvilku působit a rozhýbat. Zdravím!
annna - potom už to bude zároveň dlouho namazané (viz odkaz si to přečtěte).
Nemáte zač.
@ben WD-40 není v žádném případě mazadlo! napady.iprima.cz/... ,takže po rozhýbání kliky byste měla mechanismus namazat .Např.mazacím tukem na ložiska .Wédéčko bylo vyvinuto na jiné účely,já ho např. používám m.j.na čistění špinavých rukou (po opravě auta,od barvy,nezaschlé pur pěny,smůly...)
ben: Když si rozkliknete můj odkaz,tak tam na konci je toto:"Mnoho lidí používá WD-40 sprej jako univerzální mazací přípravek. To však není mazadlo, ale odmašťovač. Jeho úkolem je čistit, odvodnit a vysušit zaseknuté spoje či řetěz. Na chvíli možná máte pocit, že je vše namazané, ale za pár dní máte problém zpět. Po aplikaci WD-40 na uvolnění spoje musíte použít mazadlo. "Wédéčko se za krátkou dobu odpaří a mazací účinek zmizí.Já nepotřebuji za každou cenu odpovídat na otázky tady na poradně,když odpovídám,tak většinou z vlastní zkušenosti,pokud si nejsem jistý svou odpovědí,tak radši držím hubu.
ben,Já taky ale určitě bych ho nepoužil na mazání.Radši použiji mazací prostředky speciálně vyvinuté na mazání v konkrétních případech.Vy si jím mažte,co chcete,je to vaše věc.Pokud máte zkušenosti s mazáním klik oken wédéčkem,tak se vám omlouvám,to potom můžete své zkušenosti předávat dál ve svých radách.Já nemám potřebu se zviditelňovat tím,že budu radit blbosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.