Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení venkovní dlažby a garáže

Od: brambor* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, jak správně stavebně řešit napojení garáže a venkovní dlažby.

Aktuální situace je na prvním obrázku. Do budoucna plánuji seříznutí betonu do spádu a osazení dlažny na beton, což je na dalších dvou obrázcích.

Je otázkou jak správně má být řešena hydroizolace

Děkuji za rady

Brambor

Napojení venkovní dlažby a garáže
Napojení venkovní dlažby a garáže #2
Napojení venkovní dlažby a garáže #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co to zelený přetáhnout trošku přez to modrý tak, aby to nezatékalo za modrý?

brambor*
hodnocení

Napadá mě hydroizolaci zaříznout a volný prostor nad izolací vybetonovat (viz obrázek)

Napojení venkovní dlažby a garáže #4

dejv111*
hodnocení

0x

Nevím, jakou mezeru máte mezi dlažbou a betonovou podlahou, ale buď bych mezeru vybetonoval nebo si nechal udělat u zámečníka pozinkovaný plech s nastavitelnými zobáčky-vinkly, které by zapadly do mezery.

doplněno 26.09.18 17:30:

Tak hydroizolaci u betonu, tam kde končí, zatmelte Střešním bitumeno/... a voda Vám za ni nezateče.

doplněno 03.10.18 10:10:

Ale ještě jinak.. Protáhněte tu izolaci, třeba už jen nátěrem, až do garáže, kde bude sucho, ať máte venku i pod dlažbou hydroizolaci, jinak to vlastně nemá smysl přeci. Pokud Vám zaprší na beton před garáží, tak se Vám voda nebo vlhkost může dostat do betonu až do garáže. Měl byste, podle mě, dát izolaci pod dlažbu a máte vystaráno.

Napojení venkovní dlažby a garáže #5
Napojení venkovní dlažby a garáže #6
brambor*
hodnocení

Mám strach, aby voda stékající ať po betonu nebo dlažbě se nedostávala mezi beton a hydroizolaci

Napojení venkovní dlažby a garáže #7
brambor*
hodnocení

S tím tmelem se mi to líbí Já bych to tedy zaříznul, zatmelil a pak přelil betonem To by mohlo být ok

brambor

hodnocení

0x

zapřemyslel bych na odtokovým rostem,pokud bude prset aby mela voda kam jít a vyřeší to i vaš problem oddelíte od sebe beton a dlažbu a pri deštích oceníte že vam nezateká

brambor*
hodnocení

Venkovní dlažba má poměrně slušný spád, takže voda krásně stéká ven

brambor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]