Dobry vecer, mam dotaz ohledne zahajeni topné sezony s plynovym kotlem. Pristehoval jsem se do rodinného domu a nemam zkušenosti. Mam kotel Junkers ZWE 24-4 MFA 23. Je to kombinovaný kotel. Loni v listopadu byl zkontroloval reviznim technikem - vse OK. Na jare jsem topeni jednoduše vypnul otocenim kolečka, voda zůstala v okruhu. Teoreticky by ted mělo stačit okruh zase pustit, dotlakovat okruh a odvzdušnit radiátory. Chtěl jsem se zeptat jestli to tak lze, nebo musím topnou sezonu rozměr raději s privolanym technikem? Dekuji
Plynový kotel mám 15 let, sice Protherm, ne Junkers, ale kromě občasné kontroly cca 1x za 3 roky se nijak nestarám, nevypínám, nezapínám, na co bych jinak měl automatiku? A chodí stále, bez problémů.
Kdybych náhodou měl nějaký problém, servizáka mám do 24 hod po ruce.
doplněno 25.09.18 21:07:
@nikdo: Nedoplňuji, nezapínám, neodvzdušňuji a přesto topím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.