Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynovy kotel - zahajeni topne sezony

Od: radek3456 odpovědí: 3 změna:
Dobry vecer, mam dotaz ohledne zahajeni topné sezony s plynovym kotlem. Pristehoval jsem se do rodinného domu a nemam zkušenosti.
Mam kotel Junkers ZWE 24-4 MFA 23. Je to kombinovaný kotel. Loni v listopadu byl zkontroloval reviznim technikem - vse OK. Na jare jsem topeni jednoduše vypnul otocenim kolečka, voda zůstala v okruhu. Teoreticky by ted mělo stačit okruh zase pustit, dotlakovat okruh a odvzdušnit radiátory.
Chtěl jsem se zeptat jestli to tak lze, nebo musím topnou sezonu rozměr raději s privolanym technikem? Dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

3x

Ano, je to tak jednoduché. Doplníte vodu, zapnete, odvzdušníte a buď topíte, nebo ne, a potom sháníte technika.

olinl
Přesně jak píše nikdo-nejdřív zkusit zprovoznit sám a potom když něco, tak servis.

hodnocení

0x

Plynový kotel mám 15 let, sice Protherm, ne Junkers, ale kromě občasné kontroly cca 1x za 3 roky se nijak nestarám, nevypínám, nezapínám, na co bych jinak měl automatiku? A chodí stále, bez problémů.

Kdybych náhodou měl nějaký problém, servizáka mám do 24 hod po ruce.

doplněno 25.09.18 21:07:

@nikdo: Nedoplňuji, nezapínám, neodvzdušňuji a přesto topím*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]