Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Právě řeším nákup nové matrace a jsem z toho úplně zmatená. Měla jsem matraci 20 let, která byla dělaná na míru ještě starým opravdovým čalouníkem. To je dnes naprosto vyloučeno. Žádný takový obchod už neexistuje. Teda alespoň ne v mém městě a ani co jsem se dívala na internetu. Už to jsou všichni jenom obchodníci se zbožím, které se vyrábí po tisících. Mohu si sice vybrat rozměry, ale vůbec si nejsem jistá kvalitou. Dneska je to převážně paměťová pěna, studená pěna a všelijaklé jiné pěny smíchané s kokosovým vláknem a jinými materiály všelijak propojenými. Koukala jsem se do opbchodu Jysk a tam našla nějakou matraci exlusiv, nebo tak nějak, za 10 tisíc a pak jsem rozklikla recenze a zjistil, že to je jenom blamáž a chyták. Matrace prý se proleží velmi brzo, nebo se na nich nedá spát vůbec. To samé s Ikea matracemi a jinými obchody. Takže jsem úplně zoufalá. Už hledám 3 dny a pořád nevím pro jakou se rozhodnout. Z toho, co jsem četla, by mi asi nejvíc vyhovovala ta "taštičková", co tam jsou ty pružiny, ale i tam je jsou použity všelijaké pěny. Má tady někdo opravdu ověřenou zkušenost s matrací? Vážím 62 kilo a potřebuji něco, do čeho se neprobořím, ale co nebude tvrdé jako kámen. Mám momentálně problémy se zády a jsem si skoro jistá, že to je také tou mou matrací, která prostě už dosloužila. Děkuji moc a moc za rady, ověřené zkušenostmi.
Dobrý den, také znám problém, když bolí záda (nemohl jsem na nich ani spát), ale už je to v pohodě - je třeba spát na tvrdém a záda už nebolí. Jenže, toho se lidé bojí a hledají matrace měkké a tím si potom jen ubližují. Navíc, asi žádný výrobce nebude uvádět, že jeho matrace jsou tvrdé, protože tím by si odradil zákazníky. Pokud trváte na matraci, tak si kupte tu, kde se v recenzích uvádí, že je poměrně až hodně tvrdá. Další možnost je koupit si za podobné peníze jako za matraci (rozkládací) pohovku - ty jsou tvrdé všechny, ale na bolavá záda jsou ideální (a nebojte se, že na ní neusnete). Zdravím!
Tak "honziku", právě jsem si četovala přímo poradcem prodejce a ten mi latex nedoporučil. Prý je ještě měkčí, než ta paměťová pěna. Připomíná to prý tu vodní matraci. To bych asi neusnula. Popsala jsem své potřeby a on mi doporučil tu taštičkovou. Já nemám ráda spaní na měkkém. A byla jsem právě v tom Gumotexu, teď se to jmenuje Moravia comfort.
Doporučuji české matrace značky MPO, konkrétně třeba model Loreta.
Má měkčí a tvrdší stranu. Nabízí se jako 1+1 (partnerská), ale prodají i 1 kus za polovic.
Vyhněte se Jysku, Ikee, Dormeu a podobným aušusům.
A všem, kdo vám nabízí záruku X desítek let, protože po 5-7 letech byste měla matraci vyhodit.
Nechci strašit, ale za tu vaši 20letou matraci od mistra čalouníka vám asi jednou záda "poděkují"...
Stepm, právě že mne ta záda teď začala bolet a to je signál k výměně matrace. Proto jsem se také zde ptala, protože jsem těch 230 let nemusela žádnou jinou matraci hledat, tak nemám zkušenosti. A když jsem pak četla ty negativní recenze na všechny ty velkoobchody, tak jsem raději položila otázku ještě tady. Kouknu do té Vaší nabídky, co nabízejí. Díky.
suzymon - 230 let je určitě překlep, ale jestli ne, tak je to úžasná reklama pro toho výrobce matrace .
vůbec jsem si toho nevšimla. Ne je to pouze 20 let. Už mám objednáno u MPO, tak snad to bude dobré. Četovala jsem si tam s tou poradkyní a ta mi teda tu latexovou přímo nevymlouvala, ale napsala, že je měkká. A to nechci. Samozřejmě, že mi doporučila z těch taštičkových tu dražší variantu, to se ani nedivím, ale nakonec jsme se shodly, že ta co jsem si nakonec vybrala já, mi vlastně udělá tu samou službu. Já totiž četla i recenze a překvapilo mne, že si lidé stěžují na to, že není označeno, která strana je tvrdší a která měkší. Navrhovali, aby to bylo nějak barevně odlišené. Ale když to teda nepoznají na vlastní pocit, tak to je přece k ničemu, i kdyby to barevně odlišené bylo.
Co mi je platná barva, když to má záda neucítí? Takže jsem vyloučila tuto dražší variantu. Přece tady nebudu blbnout a každý den otáčet matraci a dumat, která je tvrdší.
No uvidím. Už je dokonáno, mám přesně ty rozměry co potřebuji, výška 18 cm, tak doufám, že bude dobrá. Dám vědět.
Tak jsem si prohlédla tu latexovou matraci. Bohužel, já mám postel z masivního dřeva zavírací. Nevím jak to popsat. Nemám v ní lamely ale takovou tu pevnou drátěnku. Nevím z čeho to je, ale ten kov se neprohýbá. Tu postel jsem si přivezla s sebou, když jsem se stěhovala z Paříže a koupila jsem ji tam tenkrát už jako starožitnost. Když ji zavřu, tak nikdo nepozná, že to je postel, vypadá to jako dlouhá komoda. Ale když je zavřená, tak tam určitě vzduch moc neproudí, protože je tam to dřevěné krytí. Až mě nebudou bolet ta záda, tak ten rošt a postel vyfotím. Já teda objednám tu "taštičkovou", ono mi také jde o váhu té matrace, protože ji musím otevírat a zavírat a už jenom ten podklad postele je sám o sobě dost těžký, i když tam je takový pérový systém, který to otevírání jaksi usnaďňuje. Dříve jsem to zvládala hravě, třeba i jednou rukou, ale když mne bolí ta záda, tak to jde hůř. Ale jsem na ni zvyklá a mám ji moc ráda. Určitě ji nechci měnit za nějakou jinou. To ji raději nechám pořád otevřenou.
A právě já nesnáším ty paměťové pěny, protože musím mít matraci tvrdou. Proto jsem si tenkrát tady nechala udělat tu matraci od toho čalouníka. Udělal mi ji podle mého přání, protože když jsem sem přijela na dovolenou k mamince, nemohla jsem na té její pohovce vůbec spát. Tak jsem si tam právě nechala udělat tuhle matraci a tu jsem si pak vzala, když jsem se sem přestěhovala. Všem děkuji za odpovědi a pak napíši, co jsem koupila a jak se mi spí.
Není dobrá matrace. Jsou jen dobrá záda.
A různě špatná záda vyžadují různé matrace. A jen záda zjistí, je-li matrace ta pravá ..
Ra, já nevím, ale právě jsem oslavila sedmdesátku a do té doby byla má záda "dobrá" . Pak jsem ale otrhávala v sedě a předklonu, dva dny ten rakytník a dostala jsem z toho asi ischias, nebo co. Prostě prudká bolest. No a to se mi zlepšilo, ale jelikož jsem byla skoro celé 3 dny v posteli, začala jsem věnovat větší pozornost té mé matraci, protože mi začala připadat jaksi nepohodlná. No a zjistila jsem, že už to není to pravé ořechové, že už nepruží jako předtím a že je asi slehlá. Už jsem si objednala tu taštičkovou od MPO, jak mi zde bylo doporučeno. Mám atypické míry, tak na jsem objednala podle svých parametrů. To ve těch velkoobchodech nemají. Myslím Ikea a tak dál. Já mám 120x190 a když jsem hledala, nenašla jsem tyto míry. Musela bych třeba koupit 120 x100 a zbytek vyplnit nějakou pěnou. Takže uvidím jaká bude. Ale jsem přesvědčená, že určitě lepší, než ta co na ní spím už 20 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.