Zdravím vyboural jsem otvor na 90 dveře do 30 příčky byly vloženy ocelové překlady a cca po půl roce se objevují vlasové trhliny na stropě strop je dřevěný.muze to spadnout?
Takové fotky jsou k ničemu. Vyfoťte místnost směrem k nově vybouraným dveřím a nakreslete kontrastní barvou praskliny. Pokud vyfotíte jednotlivě prasklinu, musí být zřejmé, kde se nachází. U prasklin by bylo též dobré určit, jestli jdou ve zdivu, nebo pouze v omítce. Ty v obrázku nakreslíte jinou barvou. Teprve potom lze zhruba určit, jestli je příčinou špatně instalovaný překlad. Napište, od kdy je podkroví obýváno.
Strop jistě nespadne, předpokládám, že to je starší dům, se stropem podbitým rákosem. Při úpravách se stává, že vrstva malty popraská. Po opravě to nějakou dobu vydrží, ale časem se praskliny zase objeví.
jirka1987
Ta prasklina jde mezi zárubní a obrazem od vrchu obrazu . Jo máte pravdu starý dům dřevěný strop na něm rákos prostě stará klasika. Patro nad ním je obývané tam žádná prasklina není krom jedné ta vznikla pri bourání otvorů a je pořád stejná už půl roku
Asi takhle-byť se toto udělá sebepečlivěji,tak vždy dodatečné uložení překladů a zdiva nad nimi trošinku zapracuje a po čase se obejví prasklinky!Sic jsem to neviděl na místě ale nebál bych se toho.Max sledovat aby se nerozšiřovali ,pokud ano pak by to bylo asi nákladnější opravu!
Také si myslím, že vzhledem k Vašemu popisu jde o estetickou záležitost. Já bych ještě počkala cca do jara a sledovala, jak se to bude vyvíjet - a pak bych to zatmelila a přetřela, máte-li sádrovou omítku, a když ne, tak bych udělala opravu a rozdíl povrchu bych vyrovnala Primalexem Vnitřní stěrka 1 (prostě aby ten tmel nevypadal hladký, bylo by vidět opravované místo).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.