Nejste přihlášen/a.
Ráda bych věděla,zda mám ještě šanci nějak zachránit koberec,který se zvlnil (zřejmě vytáhl) v místech přeložení při čištění ve vaně.Vznikla asi 4 cm vysoká vlna,kterou jsem již napařovačkou zkoušela.koberec má takové to složení jako lisované vlny (klasický orientální vzor -ovál) Dále bych uvítala zkušenost snažšího číštění při odstranování kočičí srsti,máme hodně kočiček a udržba je fakt příšerná. Moc děkuji
Vůbec nemám tušení o jaký koberec jde, Pokud jde ale o "koberec" s nějakou podkladovou vrstvou, pak by se rozhodně neměl překládat, podkladová vrstva se "zlomí". Jestli je to opravdu o vlněný koberec, pak bych si by myslel, že bych jej znova namočil do vany, možná s nějakou aviváží a novým následným sprchováním. JAKÉKOLIV CHLUPY JSOU PROBLÉM, KTERÉ SE DAJÍ ODSTRANIT JEN MECHANICKY!
Děkuji,možná další šok pro koberec by třeba pomohl.byla to hloupost,já vim,ale čistírna je daleko a mě už nic zoufalejšího nenapadlo.Když mi z Polska poslaly 2 celoplošné koberce a to jeden měl tlouštku 1,5 cm a byly složené v malých kostičkách méně než 1krát 1 metr a po rozbalení bez následků,tak jsem to také riskla,vlna už je rok a je fakt vysoká ,blbé je,že není podél celého koberce,aby šla něčím zatížit,ale jen do poloviny a tím pádem se zbytek koberce vlní zase násilně jinak.Už se nevyrábí a je tak krásný,že nemám adekvátní náhradu.Tak to asi zkusim znovu a ještě mokrý ne složený vykapat,ale hned položit.Moc děkuji
Plovoučka nebo PVC by situaci s línacími kočkami vyřešilo jednou provždy.
Nezlobte se na mě, netušila jsem, že to je tak. Až po upřesnění vaší odpovědi je to jasnější. Vlna na koberci se časem buď srovná sama nebo ne. Nic jiného se dělat nedá, protože se vlákna v jednom místě natáhla a by se vrátila do původní délky je nepravděpodobné.
Pokud neseženete radu zde, můžete se zeptat u odborníků: perskekoberce.com/...
, případně si nechat odborně ošetřit koberec i jinde. Nabídky jsou, ale levné to nebude. Vlněný koberec vyžaduje jinou péči. cisteniperskychkobercu.cz/...
Já si ale tipnu, že namočení a přežehleněním jste dala vlněným vláknům zabrat, ne-li je rovnou zničila. Odborníci ale mohou mít různé fígle /možná i s použitím chemie/, jak toto napravit. Od toho tyto specializované firmy jsou. Nejdříve jim zavolejte, nebo pošlete dotaz e-mailem.
Jinak jakýkoliv koberec, který lze prát, se po namočení musí sušit na rovině, což v domácnosti asi takové prostory nemáte.
Na odstranění zvířecích chlupů Dtest nyní v září doporučuje tento vysavač - nejlepší a ani není tak drahý: dtest.cz/... a ještě i tento trošku dražší, který se umístil na 3. místě - dtest.cz/....
Vysavač odstraňující dobře zvířecí srst, který se umístil na 2. místě neuvádím, protože neprošel zátěžovou zkouškou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.