Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umakartová koupelna - hliníkové lišty vany

Od: jiwin* odpovědí: 5 změna:

Čím nahradit nevzhledné hliníkové lišty okolo vany v umakartovém jádru paneláku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

v hobby marketu jsem koupil lepící pásku bílé barvy. Je šířky asi 4cm, hodně lepí a je spíše silnější - dost vydrží (Páska dokoupelny nebo podobně). Tím sem to přelepil v proužku jak na umakartu tak na vaně. Povrch jsem předtím očistil smirkem a odmastil, aby to porádně drželo. Nejakou dobu to vydrží, ale vznikají problémy v rozích,kde se shromažďuje voda.Tam jsem to ještě poté zatřel barvou. Pokud byla mezera mezi vanou a konstrukcí umakartu, tu jsem před tím zasilikonoval. Vše je docela pracné, a nemyslim, že by to bylo věčné . . . . *ee*. Chtělo by to komplexnější řešení. Mira.

jiwin*
hodnocení

Zdravím Miro a děkuji za radu.Vím že nejlepším řešením by bylo zrenovovat celou koupelnu,ale pro mě nedostupné.Ale toto řešení přispěje k lepšímu vzhledu.:)

jabraka*
hodnocení

1x

Původní lišty jsou nevzhledné hlavně proto,že jsou přišroubovány do jádra železnými vruty a rez se nanese na vše okolo.Po odšroubování lišt se odhalí gumové těsnění okolo vany.to vesměs,podle mých zkušeností,netěsní a podtéká.Po očištění a zasilikování okraje vany lze použít na přikrytí pruh lina,které se nalepí silikonem.Lze použít i okrajovou PVC lištu,které se používají na PVC podlahy.

JABRAKA

jiwin*
hodnocení

Vzkaz pro JABRAKA Zdravím mám ještě jeden dotaz čím byste zamaskoval šrouby na liště vany? Nevím jak bych nalepila lino ve tvaru vinglu, aby se zakryly šrouby na vaně.

keliska*
hodnocení

0x

Jedna možnost, pokud je vše v pořádku a lišty těsní - natření barvou na kov např. bíle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]