Nejste přihlášen/a.
Čím nahradit nevzhledné hliníkové lišty okolo vany v umakartovém jádru paneláku?
v hobby marketu jsem koupil lepící pásku bílé barvy. Je šířky asi 4cm, hodně lepí a je spíše silnější - dost vydrží (Páska dokoupelny nebo podobně). Tím sem to přelepil v proužku jak na umakartu tak na vaně. Povrch jsem předtím očistil smirkem a odmastil, aby to porádně drželo. Nejakou dobu to vydrží, ale vznikají problémy v rozích,kde se shromažďuje voda.Tam jsem to ještě poté zatřel barvou. Pokud byla mezera mezi vanou a konstrukcí umakartu, tu jsem před tím zasilikonoval. Vše je docela pracné, a nemyslim, že by to bylo věčné . . . . . Chtělo by to komplexnější řešení. Mira.
Původní lišty jsou nevzhledné hlavně proto,že jsou přišroubovány do jádra železnými vruty a rez se nanese na vše okolo.Po odšroubování lišt se odhalí gumové těsnění okolo vany.to vesměs,podle mých zkušeností,netěsní a podtéká.Po očištění a zasilikování okraje vany lze použít na přikrytí pruh lina,které se nalepí silikonem.Lze použít i okrajovou PVC lištu,které se používají na PVC podlahy.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.