Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvzdušňovací ventil

Od: spok odpovědí: 16 změna:

Topenáří nám instalovali odvzdušnovací ventliy. Topení sa napustilo nic neteklo,ale přes noc se na ventilu objevila kapka vody. Je jedno,jestli ventil utáhnu málo,nebo moc ,kapka se vždy po čase objeví. Takovéto ventily máme 2 a závada je u obou stejná. Než budu kotaktovat topenáře rád bych se tedy zeptal ,jestli někdo neřešil tento problém .

Odvzdušňovací ventil

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mezi kuželku a sedlo se asi dostalo nějaké smítko. Několikrát ventil povolte a nechte protéci trochu vody. Sedlo se vyčistí a bude to v pořádku.

11111
hodnocení

1x

Nevim o jaký tip ventilu se jedná, ale v dnešní době se už používají automatické odvzdušňovací ventily. Ty jsou založené na principu nabobtnání a roztažení ucpávky.

Když je topení zavzdušněné, tak voda k ventilu nedosahuje a ucpávka vyschne (přesněji řečeno se seschne) a začne propouštět vzduch až do té doby, než k ventilu vystoupí voda. Vodou se ucpávka nasákne a nabobtná (zvětší svůj objem) a ventil se tím ucpe. Propouštění (odvzdušňování) ventilu je jen nepatrné - není to tak, že by syčel nebo by z něj tekla voda. Než se ventil sám uzavře, tak se může nějaká kapka objevit, ale v běžném provozu topení už ne, jedině když by se vypustila voda a potom se znovu napouštěla.

Kapku utřete a nechte tak, Pokud by se kapka objevovala stále, tak za týden reklamujte.

Jojo, sousedce automatický odvzdušňovák zařídil plovoucí podlahu i tam, kde měla koberce ..

ra252 - přesně tak, automatický odvzdušňovák je jen pro zlost. A v odvzdušňováku není žádná ucpávka, ale konický šroub. Tam nemá co seschnout. Ten odvzdušňovák vyměňte.

11111

"ra252" a "ferax" - než začnete kritizovat a shazovat něčí odpověď, tak si přečtěte další odpovědi, nebo si vyhledejte víc informací na internetu.

To, že někomu topení vytopilo byt není adekvátní odpověď ani důvod ke kritice něčí odpovědi.

Podívejte se třeba na odpověď od "magor" a také na odkaz, která uvádí.

11111 - tak jsem si ten odkaz pročetl, našel i originál zmateného překladu a názor jsem nezměnil ani málo. Možná to někomu k něčemu může posloužit, ale v našem paneláku rozhodně ne.

11111 - já nekritizuji a neshazuji odpověď (povídat si múže každý co chce), ale automatické odvzdušňováky, bez ohledu na to, kdo o nich hovoří. Mám kolem sebe dost lidí, kteří mají špatné zkušenosti.

11111

Se špatnými zkušenostmi naprosto souhlasím. Já sice žádné odvzdušňováky nemám, ale vím, co zažívali sousedí o 3 patra nad námi.

Ale tazatel se neptal jaký si má nechat namontovat odvzdušňovák, možná ani nemá možnost o tom rozhodovat. Tazatel se ptal jestli je ta kapka normální a na to jsem mu odpovídal.

11111 - odpovídal jsi útokem na mě a kolegu. Já jsem pouze reagoval na použití automatických odvzdušňováků. Na dotaz tazatele, jsem odpověděl v jném příspěvku. Takže než začneš nadávat, přečti si všechny souvislosti.

hodnocení

0x

Kapka by tam být neměla, pokud je šroub dotažen.

ddd
hodnocení

0x

Když se povolí, měla by z toho téci voda a po utažení by měla přestat. Maximálně se objeví pár kapek, které se objevovat přestanou. Pokud voda neteče a radiátor je plný vody, tak hned reklamovat, nečekat. Není na co čekat.

spok
hodnocení

Voda nekape tím odvzdušnovacím otvorem, ale prosakuje nejspíš závitem mezi tou stříbrnou přírubou a bílou šrubovací krytkou

A jak by se tam asi dostala, jedině z odvzdušňovacího šroubu. Tam jiná možnost není.

hodnocení

0x

A kde máte díru s toho ventilu,je přímo dole?To vypadá že je to voda pouze v těle toho ventilu-bude tam pár kapek.Ale jestli to nepřestane tak reklamace

feraxi:ty "malé"automatické odvzdušňováky mají v sobě ty ucpávky,konkrétně celuózové které pracují na principu roztaživosti ale to není případ tazatele aquatopshop.cz/...

Nemyslel jsem automatické odvzdušňováky (špatně jsem to formuloval), těmi se vůbec nezabývám, protože vím co dovedou.

asd1
hodnocení

0x

Má těsnit i při lehkém dotažení. Pokud nepomůže několikrát otevřít - zavřít, tak vyměnit (reklamovat)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]