Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod topení skrz půdu?

Od: olaf* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
mám přízemní RD, typ bungalov. Chci nahradit starý rozvod topení, ale nechci kvůli tomu bourat podlahy. Zajímalo by mě, zda mohu od plynového kotle vést trubky na půdu a z půdy potom dolů k radiátorům. Představoval bych si to tak, že bych přes půdu překonal chodbu, poté trubky svedl dolů a pak standardně při zemi přivedl k jednotlivým radiátorům - viz obrázek.
Předem děkuji za odpověď,
Olaf

Rozvod topení skrz půdu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Teoreticky by to šlo, pokud je oběh nucený (oběhovým čerpadlem), ale fakt jsem to ještě neviděl. No, všechno je jednou poprvé. Nechejte si to spočítat projektantem (pravděpodobně placená služba).
Hezký den.

hodnocení

0x

takhle to ma moje teta (asi 20 stare), vicekrat by to uz neudelala.

Ztraty tepla jsou obrovske... - na pude se jim drzi v zime kocky :) Nevim jestli dnesni technologie to uz dokazi dukladne izolovat, ale pokud planujete v tom dome bydlet alespon 50 let, tak bych do toho nesel! ;)

hodnocení

0x
Samozřejmě že to de,ale je to dobrej nápad?Nebylo by lepší opravdu udělat ten šlic v podlaze na chodbě a pak rozvod realizovat jak máš v úmyslu?Voni ty roury visící ze stropu nejsou nic moc,jedna by totiž byla málo.

8976*
hodnocení

0x
dnešní technologie - rozvod plastem nebo v mědi dovoluje provést rozvody vnitřkem a třeba je zalištovat...rozvod půdou není nejvhodnější řešení z důvodu ztrát...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]