Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postavit zahradní krb

Od: veronika* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím o radu jak postavit zahradní krb s grilem a udírnou.

Nechceme stavebnici z hobbymarketů. Líbil by se nám zděný a při grilování by neměl tuk odkapávat přímo do ohniště.

Nebo alespoň prosím o odkaz na nějakou knihu či www stránky.

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Z vydavatelství Grada a podobných koupíte celou řadu knih o stavbě udíren a grilů právě třeba i v hobbymarketech. Nebo hledejte tady:

www.grada.cz/cont/...=

www.grada.cz/cont/...=

www.grada.cz/cont/...=

www.grada.cz/cont/...=

a můžete si ty knihy i objednat, ale jak jsem řekl, v hobbymarketech je mívají a můžete si prohlédnout, zda je to to pravé. Hodně zdaru.

veronika*

Nevím jestli všechny, ale většinu těchto příruček jsem si prohlížela. Bohužel jsem v žádné z nich nenašla jak postavit krb s grilem, aby při grilování nekapal olej přímo do ohně.

Ale děkuji.

states68

Moje rada - obecně - pokud nechcete, aby tuk z grilovaného masa kapal zpátky do ohně, musí se maso nacházet ne nad zdrojem tepla, ale vedle něj. Tzn. vymyslet si krb tak, aby vedle ohniště byl stojan na otáčení - grilování a tuk kapal do misky nebo na nějaký plechový pekáček. Grilování trvá trochu déle (což není na škodu) a maso je o trošku zdravější :). Je to stejný princip, jako když na stánku opékají vietnamci gyros - taky je spirála z boku.

Standa

www.kutiltip.com

oliver*
sigut.cz/krb.htm
Zkuste kouknout sem. Nevim zda je resen i tuk stekajici jinam ale je to podrobny plan stavby i s foto.
Oliver
milansovak*
*cert* Nejlepší je si takový krb koupit např. pěkný je www.drevopodlahy./..., nebo www.tekam.cz/zahr/..., nebo www.norman-cz.cz/, já jsem si krb postavil a celý mi rozpraskal, není to ono, pokud se rozhodnete stavět, určitě nepoužívejte obyčejné cihly!*smich*

polda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Nevím,jestli vám můj nákres nějak pomůže.Alespoň by vás mohl nějak inspirovat.

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Řešili jsme to minulý měsíc. Celou zimu se radili, vybírali, sháněli informace na internetu a pak jsme našli přesně totéž, co popisujete. Není to krb z hobbymarketu, ale firmy, zabývající se výrobou těchto krbů. Je tam řešeno všechno to o čem se zmiňujete. Rovněž cena je velmi příznivá, když uvážíte dodávané příslušenství. Postavil jsem ho za 2 hodiny. Výrobky najdete na stránkách www.volny.cz/krby.veris/main.html - 10k .

Mohu jen doporučit.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]