Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postavit zahradní krb

Od: veronika* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím o radu jak postavit zahradní krb s grilem a udírnou.

Nechceme stavebnici z hobbymarketů. Líbil by se nám zděný a při grilování by neměl tuk odkapávat přímo do ohniště.

Nebo alespoň prosím o odkaz na nějakou knihu či www stránky.

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Z vydavatelství Grada a podobných koupíte celou řadu knih o stavbě udíren a grilů právě třeba i v hobbymarketech. Nebo hledejte tady:

www.grada.cz/cont/...=

www.grada.cz/cont/...=

www.grada.cz/cont/...=

www.grada.cz/cont/...=

a můžete si ty knihy i objednat, ale jak jsem řekl, v hobbymarketech je mívají a můžete si prohlédnout, zda je to to pravé. Hodně zdaru.

veronika*

Nevím jestli všechny, ale většinu těchto příruček jsem si prohlížela. Bohužel jsem v žádné z nich nenašla jak postavit krb s grilem, aby při grilování nekapal olej přímo do ohně.

Ale děkuji.

states68

Moje rada - obecně - pokud nechcete, aby tuk z grilovaného masa kapal zpátky do ohně, musí se maso nacházet ne nad zdrojem tepla, ale vedle něj. Tzn. vymyslet si krb tak, aby vedle ohniště byl stojan na otáčení - grilování a tuk kapal do misky nebo na nějaký plechový pekáček. Grilování trvá trochu déle (což není na škodu) a maso je o trošku zdravější :). Je to stejný princip, jako když na stánku opékají vietnamci gyros - taky je spirála z boku.

Standa

www.kutiltip.com

oliver*
sigut.cz/krb.htm
Zkuste kouknout sem. Nevim zda je resen i tuk stekajici jinam ale je to podrobny plan stavby i s foto.
Oliver
milansovak*
*cert* Nejlepší je si takový krb koupit např. pěkný je www.drevopodlahy./..., nebo www.tekam.cz/zahr/..., nebo www.norman-cz.cz/, já jsem si krb postavil a celý mi rozpraskal, není to ono, pokud se rozhodnete stavět, určitě nepoužívejte obyčejné cihly!*smich*

polda*
hodnocení

0x
Nevím,jestli vám můj nákres nějak pomůže.Alespoň by vás mohl nějak inspirovat.

hodnocení

0x

Řešili jsme to minulý měsíc. Celou zimu se radili, vybírali, sháněli informace na internetu a pak jsme našli přesně totéž, co popisujete. Není to krb z hobbymarketu, ale firmy, zabývající se výrobou těchto krbů. Je tam řešeno všechno to o čem se zmiňujete. Rovněž cena je velmi příznivá, když uvážíte dodávané příslušenství. Postavil jsem ho za 2 hodiny. Výrobky najdete na stránkách www.volny.cz/krby.veris/main.html - 10k .

Mohu jen doporučit.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]