Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu jak postavit zahradní krb s grilem a udírnou.
Nechceme stavebnici z hobbymarketů. Líbil by se nám zděný a při grilování by neměl tuk odkapávat přímo do ohniště.
Nebo alespoň prosím o odkaz na nějakou knihu či www stránky.
Děkuji.
Z vydavatelství Grada a podobných koupíte celou řadu knih o stavbě udíren a grilů právě třeba i v hobbymarketech. Nebo hledejte tady:
a můžete si ty knihy i objednat, ale jak jsem řekl, v hobbymarketech je mívají a můžete si prohlédnout, zda je to to pravé. Hodně zdaru.
Nevím jestli všechny, ale většinu těchto příruček jsem si prohlížela. Bohužel jsem v žádné z nich nenašla jak postavit krb s grilem, aby při grilování nekapal olej přímo do ohně.
Ale děkuji.
Moje rada - obecně - pokud nechcete, aby tuk z grilovaného masa kapal zpátky do ohně, musí se maso nacházet ne nad zdrojem tepla, ale vedle něj. Tzn. vymyslet si krb tak, aby vedle ohniště byl stojan na otáčení - grilování a tuk kapal do misky nebo na nějaký plechový pekáček. Grilování trvá trochu déle (což není na škodu) a maso je o trošku zdravější . Je to stejný princip, jako když na stánku opékají vietnamci gyros - taky je spirála z boku.
Standa
Řešili jsme to minulý měsíc. Celou zimu se radili, vybírali, sháněli informace na internetu a pak jsme našli přesně totéž, co popisujete. Není to krb z hobbymarketu, ale firmy, zabývající se výrobou těchto krbů. Je tam řešeno všechno to o čem se zmiňujete. Rovněž cena je velmi příznivá, když uvážíte dodávané příslušenství. Postavil jsem ho za 2 hodiny. Výrobky najdete na stránkách www.volny.cz/krby.veris/main.html - 10k .
Mohu jen doporučit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.