Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sapho Silvana

Od: krtek66 odpovědí: 12 změna:

Ahoj, koupil jsem si radiator Sapho Silvana 500x1236mm viz. zde koupelny-sen.cz/... a nyní jsem zkontroloval obsah balení jestli tam jsou hmoždinky a vruty součástí. Ano byly tam jak je uvedeno v návodu 4ks 10x100mm. Problém nebo spíš moje obava je jestli je nutné použít tak dlouhé vruty. Žebřík váží nějakých 18-20kg co jsem zjistil. Může mi nějaký instalatér potvrdit nebo vyvrátit zda tam můžu použít kratší hmoždinky? Průměr mi ani nevadí i když to bude hodně na těsno. Mám Ytongovou zeď tluštky 10cm a na tom obklad s lepidlem asi 1,5-2cm. Z druhé strany jen lepidlo a štuk. Moje představa je že bych tam dal jen hmoždinky délky 8cm ideálně i 8mm průměru. Nerad bych šel na doraz...Přece jenom když jsem montoval blbej držák na sprchovou hadici od Groghe tak mi k němu přibalili vrut 4x75mm a hmožidnku 6ku což bylo dle mého názoru silně předimenzované. Nakonec jsem tam dal jen 4x40mm nebo kolik a drží. U toho žebříku si to nechci lajznout před předchozím ověřením. Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

1x

Nebál bych se toho,mám v desítce ytongu pověšený 80l bojler na setu na uchycení umyvadla a ani se to nehne. Vy to chcete kotvit ještě přes obklady,20 kilo na čtyři šrouby - koupil bych hmoždiny do ytongu od Fischera a byl bych v klidu...

krtek66
hodnocení

No tím jsem se právě včera dovybavil, protože dneska ráno jsem neměl kde a odpoledne je všude zavřený... koupil jsem jak 10 tak i 8ky.. bohužel nejdelší co měli byly 65mm...to je tak ideální délka z mého pohledu

hodnocení

0x

V Ytongu bych krátké hmoždinky neriskoval. Ytong nemá bůhvíjakou pevnost.

krtek66
hodnocení

Ahoj...tak hmoždinky se zdají být v tomto směru ten nejmenší problém...další na který jsem narazil a se kterým jsem nebyl schopen do teď hnout je, že trubky s roztečí 50mm jsou výškově asi 0,5cm od sebe což mi znemoňuje nasadit kombinovaný ventil a poté svěrné šroubení...vždycky dokážu utahnout jen jedno, ale u druhého (to co je výš) se mi nechce matka chytnout na závit...může někdo pomoct co s tím?*mir* trubku mám zařízlou správně a čouhá mi asi 3,5cm od obkladu takže ohýbání v domácích podmínkách nevím čím

berger*

Měl jsem podobný problém s připojením radiátorů. Skočil jsem k vodařům a ten klučina tam mi na míru s vlnovce vyrobil mezikus. S tím už jsem tam ventily dostal. Krtku,je to na Klivarově ulici,nad Hanou,naproti škole. Ta prodejna je na rohu... A ten prodavač umí..

krtek66
hodnocení

myslím si, že žádný mezikus tam pasovat nebude...že tam na to není místo...Ještě mě napadlo kolem těch trubek odvrtat tu sádru, omítku nebo lepidlo co tam kdo zadělal a trochu ty trubky "povolit", aby s nima šlo štělovat...ale to už nebudu dělat tak pozdě...btw..jak víš odkud jsem?

berger*

:) Už pár let si tu chodím číst a dost si pamatuji... trochu znám to město a dal jsi tu i pár fotek z bytu. Tuším J.Č.,asi dvojka...

krtek66
hodnocení

hm...tak dobrej postřeh*sok*...no já se s tím dneska jebu už celej den...člověk si řekne pár šroubků a je to...a zas musí být nějakej problém..tam prostě nikdo při výrobě nepočítá s tím, že se může stát něco vyjímečného nebo nahodilého...

berger*

Ten žebřík už je na zdi? Respektive,jde dát výše? Já to tak udělal,H šroubení jsem vyměnil za přímé,radiátor dal výše a přemostil to tím vlnovcem. Jestli to u Tebe nepůjde podobně,tak máš asi problém...

Ještě mě napadlo,u žebříku jsem dával topnou spirálu na léto plus napojení od kotle na zimu. Tím jsem se dostal mimo rozteče,na jednu stranu jsem dal spirálu,na druhou koleno,tím jsem se dostal "podel zdi" a spodním obloukem to spojil s radiátorem,to by nešlo? No,chce to nápad...

krtek66
hodnocení

na zdi byl, ale sundal jsem ho..visí to na těch 2 háčkách viz. první odkaz levý obrázek..ty taky jsou výmysl jak kráva...nemají vůbec žádnou možnost aretace a vyrovnání když ti např. ujede díra...takže to budu taky zítra pilovat, aby se to vybalancovalo...idioti..tuhle základní věc má aj držák na ručníky z Obi...já potřebuju buď jednu tu trubku dolů o cca 2mm nebo nahoru...ale tím, že je to zazděný a krátký...tak se to teď nehýbe...až možná když to zítra odvrtám

krtek66
hodnocení

další problém vyřešen...ale další vyvstal...trubky jsem narovnal, konzole taky...teď už to tam nasadím bez problému, ale zase to pravé co bylo výš...sice už matku nasadím, ale nedotáhnu uplně dokonce...levou stranu jsem měl až k armatuře a tam už nic neteklo...ovšem od té nedotažené to chcalo...nevím proč mi nejde dotáhnout...na sucho mimo trubku to jde...*mir*

krtek66
hodnocení

Tak se mi to konečně podařilo zprovoznit...asi od 15hod to drží neteče...je to napuštěné, odvzdušněné... stále však u mě převažuje nějaký ten pocit opatrnosti...je nějaká šance, že to může ještě povolit? Nebo něco se s tím stát?... dodatečný dotaz...po napuštění systému, který je společný pro radiátor v kuchyni a chodbu...tak radiátor v chodbě syčí... vždycky ho odvzdušnim... začne plyvat vzduch...pak teče voda... syčí... když chci odvzdušnit znova..opakuje se to.. neví někdo co to je?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]