Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led pásek do šatní skříně - senzor, čidlo?

Od: rotorod® odpovědí: 14 změna:

dobrý den

mám šatní skřín a posuvné dveře. Existují již hotové komplety ledpásku že se rozsvítí po otevření. Ale ty hotové řešení mi přijdou drahá. Mám led pásek, mám zdroj. Co bych měl dokoupit a jak to prosím zapojit, aby po otevření dveří (zasuvací takže otevření do boku) se rozsvítil led pásek? Nějaký spínač, sesnzor pohybu, senzor světla,,...?

a mohu mít ještě prosbu? chci nakupovat na aliexpresu, mohli by ste mi pomoci zde něco vybrat? děkuji Vám za Váš čas a rady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

3x

no máš sice zdroj, ale máš taky přívod elektriky? Pokud to nebudeš mít na baterky tak potřebuješ přívodní kabel elektro, buď volný natažený někde z rozvodů nebo musíš využít nějaké přilehlé zásuvky...ten drát popř. kabel s vidlicí zapojíš do trafa tím uděláš z 230V->12V pak z trafa potáhneš např. dvojlinku 2x1m2 k čidlu/senzoru díky kterýmu se to bude rožínat a ze senzoru zase dvojlinku ke zdroji světla čili led pásku..nic víc...pak je to jen o estetice a cable managementu...

hodnocení

ano zasuvka je, přivod je, vše je, jen potřebuji nějaký čidlo, senzor, spinač, něco... a nevím co se přesně hodí k led páskum? díky

krtek66

můžeš použít např. spínače na mechanickém nebo senzorovém pohybu

zarovkaled.cz/...

ledme.cz/...

u toho mechanického to je jednoduché...pokud je zobáček zacvaknutý tzn. dveře na něj doléhají je vypnuto..otevřeš dveře, zobáček vyjede světlo se rožne...

u senzrového...světlo x tma..princip a zapojení je stejné

hodnocení

děkuji, ty mechanické jsem na ali našel celkem levně, ty senzorové jsem nenašel, ale ty mechanické by měly asi stačit a do skříně asi by měly být lepší, že?

ale nic tu nepíše o 12V, tak snad by to mělo jít zapojit i na LED?

krtek66

to z toho aliexpresu stačí...aj ty mechanick stačí obecně...já mám teda senzorové..ale to spíš z rozežranosti

hodnocení

a jsou spolehlivé ty senzorové? máté je taky z ali? nějaký odkaz pls?

krtek66

nemám info...na tohle nedokážu odpovědět...já je určitě nemám z aliexpresu a mě ty mé fungují

hodnocení

rozumím, díky

olinl
Volil bych také senzorové spínání(dražší), ty mechanické "odtlačují" lehké šatní dveře a světlo věčně svítí. Světla na baterie bych si osobně nemontoval, na můj vkus málo svítí a měnit baterie mi přijde plýtvání bateriemi, časem a penězi.

malyparanoik*
hodnocení

0x

Nejsem zrovna přítelem el. rozvodů v šatních skříních, používám toto. Je to na baterie a máme tak zásobu světel pro případ výpadku proudu.

hodnocení

to vypada taký dobře. A svítí to dostatečně? mohl bych poprosit nějaký realný video jak to svítí? když ne zde veřejně, třeba do soukromé? děkuji za info

malyparanoik*

Fotky ani videa Vám moc neřeknou. Svítí to zhruba jako baterka na telefonu, jestli je to dostatečné... asi jak pro koho.

hodnocení

nahodou mě baterka na mobilu svítí excelentně a na starém mobilu zase tzv vůbec, takže je to různé ;)

ale díky za info

krtek66

takové světla jsou bludičky...vždycky se mi líbí jak někdo prodává světlo, ale nejdůležitější věc hned po spotřebě tam nenapíše...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]