Nejste přihlášen/a.
Riesime problem s plastovymi oknami na jednom dome. Pred par rokmi si majitelka nedokazala skontrolovat spravnost montaze. Chybaju pasky, peny tam je tiez poskromne, popod niektore okna zlahka prefukuje a v montaznej spare sa robia plesne. Teraz sa riesi zateplenie MV a projektant aj montazna firma sa skrabu po hlave, co s tym. Okna su aspon namontovane do vodovahy, profily aj skla su dostatocne a z ekonomickych dovodov by ich tam bolo dobre ponechat. Omietka vonkajsieho ostenia sa bude osekavat pre vytvorenie priestoru pre nalepenie izolacie. Predpokladam, ze vzniknutou sparou bude mozne vybrat plesnivu PU penu a streknut tam dezinfekciu. Uvazujeme ale aj nad osekanim vnutorneho ostenia a dodatocnou montazou parotesnej pasky. Aspon v kupelni a kuchyni. Tu ale vaham, nikdy som to neskusal a neviem, ci sa ju tam vobec podari dostat.
Mate prosim niekto skusenosti s dodatocnou montazou parotesnej pasky? Neexistuje prosim nejaka nahrada v podobe tmelu, ktory by sa tam dal namacknut a bol dostatocne parotesny a trvale pruzny? (Nejake pevnejsie medvedie hovno )
no, problém je v tom, že pokud budete zevnitř dávat parotěsnou pásku, pak na exteriérové straně by bylo dobré dát paropropustnou pásku. osobně si ale dodatečnou montáž pásek, bez demontáže oken, nedokážu představit... tedy dokážu, ale hodně obtížně. bude třeba demontovat i parapety.
Já to vloni dělala, zatím jenom na balkonových veřích a jenom vevnitř.
Penetrace, páska, perlinka a pucovka, nic jsem nesekala. Docela náročné, ale mám to změřené termokamerou a výsledek je zřetelně vidět (zaměřil mi to, když byla hotová 1/2, tak se dobře porovnávalo). Jenže jsem začala s opravou rohů, a s okny jsem to zatím nedotáhla dál. U balkonových dveří jsem předpokládala, že nějak vymyslím tu vnější stranu. A taky mi tam nejvíc profukovalo.
Na paní majitelku se nezlobte, mně když dělali okna, ptala jsem se po páskách a svorně tvrdili, že nic takového neexistuje! (okna mi dělala firma Stavona)
Nějaká parotěsná páska, značku vám neřeknu, asi je víc druhů (široká mohla být tak cca 4 - 5 cm), byla dost drahá. Penetrovala jsem dokola, aby omítka držela a třeba nedělala neplechu, aby se neodtrhla. Po dokonalém vyschnutí jsem lepila pásku, necelých 1/2 cm na plastová futra a zbytek na zeď (je lepší, když na to jsou 2 lidi, páska perfektně drží a nedá se s tím pak už hýbat). Na to jsem nalepila perlinku (lepidlo libovolné, co bylo po ruce) - s přesahem (já šla až na roh a nalepila i plastové rohy). A pak jen pucovku, jen co by se schovala perlinka.
Je dobré si celé okno (futra, prostě tu zazděnou část) olepit sundávací páskou (používá se na malování) na ohraničení, aby se vám ta parotěsná nedostala někam finam, fakt hodně drží.
Taky jsem z toho byla nešťastná, ale sekat jsem rozhodně nechtěla a tohle se povedlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.