Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vorwerk výměna uhlíků

Od: nemeckywerk odpovědí: 8 změna:

Prosím toho, kdo zkoušel vyměnit uhlíky ve vysavači Vorwerk 122, jestli se mu to podařilo. Vysavač hlučně vysává a plast u motoru je černý. Pracovnice uvedené firmy mě doporučily raději zakoupit nový vysavač /přes 20 000 Kč/. Ale uhlíky se dají koupit, tedy by se mohly dát vyměnit. Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nerobil som to na takom vysávači,ale princíp bude skoro rovnaký.Rozobrať vysávač a dostať sa k motoru.Najťažšie bude pohľadať všetky skrutky zakryté rôznými záslepkami.Obal vysávača môže byť aj zaklapovací tam pomôže skrutkovač. Ak už budete pri motore,tak podľa uhlíkov by sa mala dať vyskrutkovať bakelitový kryt na uhlíkoch,staré uhlíky vybrať a nové vložiť a zaskrutkovať kryt. Pozor ten kryt býva dosť krehký.

hoststary*
hodnocení

2x

Pracovnice chtějí zřejmě mít tržbu za koupený nový kus. Ptejte se jinde, například u jiných zákaznických center, nebo přímo v centrále v Bráníku, nebo si najděte servis, který tento typ vysavačů opravuje, kde vám to opraví a budete to mít i se zárukou a kvalitou provedení od profesionála, nebo poradí, jak kryt rozlousknout.

hodnocení

2x

Ked sa snazim rozobrat nejaky pristroj s plastovym a je to netrivialne, pohladam na Youtube, ci ho uz niekto nerozoberal predo mnou. Pre ten Vorwerk 122 dokonca existuju dva postupy, ako sa dostat k motoru. Odkazy nizsie.

1. Kryci plast rozoberaju do bokov:

2. Kryci plast vyvlecu z hornej (spodnej?) strany za pouzitia planzety a 30 mm trubky:

fialka2
hodnocení

0x

Máme tento typ vysavače víc jak 17 let. Funguje spolehlivě, je sice trošku hlučnější, ale mimo 1x servis / vč. vyčištění/ u odborníka asi před 5 lety žádné závady nejsou. Taky bych doporučila raději autorizovaný servis, nepouštět se do toho sám. Může být i jiná, horší závada - vada.

hodnocení

0x

Uhlíky kupte a šikovný kutil Vám je vymění. Na pracovnice firmy nedejte, nerozumí tomu.

nemeckywerk
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, dá se říci, že máte všichni pravdu. Ano, pracovnice mě navštívily a chtěly mě prodat další výrobek, ale i když je člověk s tímto spokojený, tak přece jenom nový je drahá záležitost, též náhradní věci a sáčky.

Jak je hlučnější, tak je to záležitost těch uhlíků.

Ale jsem bez auta, servisy jsou z ruky. Zkusím požádat kutila přes el. zařízení, anebo prodej.

Též díky za odkaz na ,,servis,, od hochstarý. O něm jsem vůbec nevěděla. Ze zajímavosti jsem poslala dotaz na výkup, tak uvidím, zač to bude. Šla bych již raději do nějakého menšího a lehčího, jiné značky. V časopisu Dtest je právě v září testování vysavačů s výsledky a připravují i testy tyčových.

Hezký večer všem.

nemeckywerk
hodnocení

Jenom pro informaci, koho to zajímá, tak nabídka odkupu starého vysavače je 800,- Kč.

Miso děkuji za odkaz, určitě se na něj podíváme, až přijde pán, co bude měnit.

annna*
hodnocení

0x

Když jsem na něco nenašla originální uhlíky (kartáče), pak jsem koupila rozměrově nejpodobnější a dobrousila je. Rozborka přístroje dle youtube...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]