Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrický radiátor

Od: milan1968* odpovědí: 4 změna:

mám v RD topení na elektřinu,přímotopy ale i olejové radiátory,chci do obýváku s kuchyní dát elektrický hliníkový radiátor

značky Lipovica nebo uvažuju si sám udělat z hliníkového radiátoru a elektrické topné tyče,máte někdo zkušenosti,jakou

kapalinu dát,inhibitor,jaký výkon radiátoru a topné tyče atd

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Amatérskou výrobu radiátoru nedoporučuji. Je to dost nebezpečná záležitost. A navíc, elektrické olejové radiátory nejsou zrovna ekonomické přístroje.

Ekonomické jsou stejně, jako ostatní elektrická topení.

Amatérská výroba jistě zajistí potěšení pojišťovny v případě požáru.

hodnocení

0x

Do elektrických radiátorů se používá tak zvaný "transformátorový olej". Je to olej používaný k chlazení vysokonapěťových transformátorů. Ovšem při použití v radiátoru je potřeba počítat s tepelnou dilatací oleje, jinak hrozí roztržení radiátoru zvýšeným tlakem horkého oleje se všemi následky. Topné těleso a termostat se používalo z bojleru, ovšem muselo mít shodný závit, jako byl v radiátoru. Tepelnou pojistku už nebylo kam umístit, takže v případě selhání termostatu by bylo o zábavu postaráno (nemusel bych u toho zrovna být). Udělat to lze (kdysi jsem topil takovým doma dělaným radiátorem několik let, sehnat profesionální bylo prakticky nemožné), ale v dnešní době bych se do toho asi nepouštěl a ani se to asi nevyplatí.

milan1968*
hodnocení

já ale nechci vyrobit olejový radiátor ale normální jako je třeba v koupelně topný žebřík,jeden mi visí a topí v koupelně asi 3 roky,jen nevím co dát do hliníkového radiátoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]