Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace skříně

Od: smiseklysak* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
chtěl bych zrenovovat starou skříň, začal jsem ji brousit flexou se smirkovým papírem, ovšem nejde to vybrousit až na čisté dřevo. Co s tím? Děkuji!

Renovace skříně
Renovace skříně #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

starynater
hodnocení

0x

A chemikálii ,,odstraňovač starých nátěrů,, nechcete použít? express-color.cz/...

nebo zbozi.cz/...

starynater

Pro inspiraci byt-a-dum.hyperbydleni.cz/...

Nebo si vyberte něco jiného a dejte ,,navštívit,, google.cz/...

Radí i použít louhovou lázeň /u odborníka/.

Já bych doporučila nově nalakovat bílou, ne moc lesklou.

petan86*
hodnocení

0x

Flexou jo? To jste tam nadělal asi pěkné hrboly ne? Tohle je práce na spoustu hodin? Doporučuji to dobrousit ručně a na velké plochy vzít max. nějakou excentrickou nebo vibrační brusku.

hodnocení

0x

Co s tím? Po odborném zásahu flexou a (asi?) lamelákem to těžko kdo srovná. Jsem zvědav, co na to @jenyk...

doplněno 18.09.18 21:25:

Jednovrstvý na plochém unašeči? Tak aspoň, že tak. Podle mě to ale do čistého dřeva nikdy nepůjde. Něco jsem se nabrousil na pár pažbách. V ploše většinou OK, ale jakmile přijde nějaký záhyb, zůstávají fleky.

smiseklysak*
hodnocení

Použil jsem smirkový kotouč.

hodnocení

0x

No, co já na to. *stop**stop*

Vzít na to flexu byl hodně, ale hodně blbej nápad. Ono to s ní jde obrousit až na holý dřevo, ale to tak nějakou lavičku, co je venku celý rok u baráku na dešti. Rozhodně ne nábytek.

Otázka je, co teď s tím?

Pokud má takováhle práce k něčemu vypadat, jde se na to úplně jinak. Rozebrat co jde, tedy sundat dveře, vyndat výplně, pokud jdou a potom sundat původní nátěr. Třeba odstraňovačem starých nátěrů, případně opatrně opálit, potom vše obrousit, přetmelit, opět obrousit a pak nějakou povrchovou úpravu. Šelakem počínaje, přes nějaký mořidla a laky až po naštětkování nějakou barvou co leží doma už deset let v polici a nevím cos tím. Ovšem to se mělo udělat před tou flexou.

Teď jedině vše co jde rozebrat, čím víc, tím líp. Ono po letech většinou nebývá problém odloupnout i různý lištičky, co tam jsou. Potom sundat výše uvedenými metodami zbytky nátěru a nastává čas trpělivosti a lidského sádla. Nějakou excentrickou bruskou srovnat do roviny veškerý prohlubně po flexe. Nebude to práce na půl hodiny, to ani náhodou. Padne hodně brusných papírů a ještě více nadávek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]