Ahoj, před necelým rokem jsme dělali rekonstrukci bytu. Asi před 14 dní jsme si všimli dírky ve spáře ve sprchovém koutě a jak tam tekla voda, zatekla až před sprchový kout a pohybovala se přes spáry. Všimli jsme si toho až když ty spáry byli namočený a měli tudíž jiný odstín barvy. Nicméně díra se zaspárovala znova, ostatní mokrý spáry jsou už suchý ale vypadá to příšerně. Asi nám nezbyde nic jiného než to celé znovu předělat,ale nevíte v čem je problém? Proč to změnilo barvu, vypadá to jako usazený kámen, nebo plíseň, já nevím,ale zkusila jsem na to všechno možný, Savo, na vodní kámen prostě ničím se to nezlepší, pořád je to takhle hnusný. Nemáte s tím někdo zkušenost? Přikládám foto tě příšerné podlahy.
Řekl bych, že ten, kdo to dělal, použil moc lepidla, které neodstranil. Tedy v podstatě vysparoval lepidlem a na to dal vrstvicku klasické sparovacky. Tedy vyškrábat a presparovat. Dělá se na to i škrabka.
Nejspíš špína, spáry proškrábněte a vyspárujte to znovu, ale tentokrát nějakou tmavou spárovačkou. Po podobných zkušenostech nedávám na podlahy už nic světlého. Barev je hromada, namátkou něco tmavě hnědého, minimálně bahama.
motyka
Drhnu to zubním kartáčkem a ani se to nehne k lepšímu. Na té první fotce je ta spára už opravená, trochu tmavěji a stejně se na tom udělal po týdnu bílý povlak ale špína to není.
Třeba to vlhne od spodu, jestli tam není nějaká závada s vodou. Většinou když takto něco vlhne, je to tmavé.
karlos3
ano, to je možné, možná jsou pod dlaždicí dutiny a vlhkost pak vzlíná ve spáře, ale teče tam třeba o půl metru jinde ...
motyka
Tohle uz je foceny za sucha, před tím to bylo právě tmavé a mokré...a když to uschlo, vypadá to takhle strašně a nejde s tím asi nic dělat, nebo prostě nevím jak. Samozřejmě znovu vysparovat, ale to beru jako poslední možnost
Ten, kdo kachlíky položil a zaspároval, to neudělal dobře. Já bych se pokusila o reklamaci velice vehementně. A trvala bych na nápravě! Spárovačku vyškrábat a znovu zaspárovat. Klidně nějakou veselou barvou spárovačky. Třeba červenou, zelenou, modrou. Vůbec bych se barev nebála.
Nejsou to kachlíky, ale dlaždice. Kachlíky jsou na kamna a vypadají úplně jinak. S dlaždicemi nemají vůbec nic společného. Snad jen, že mají také glazuru. A to co je na stěně jsou obkládačky.
Ferax, svatá pravda. Jsem trubka, zaměnila jsem kachlíky za kachle, dlaždice. V tom případě, na podlahu na spárovačku, se barvy napoužívají. Ale jinak všechno platí. REKLAMOVAT!
Na mě to působí dojmem, že to někdo spároval tmavou spárovačkou a jen to "přelízl" něčím světlým, a teď ta tmavá vylézá postupně na povrch. Vyškrabat a udělat znova?
Mám pocit, že tam zůstal cementový povlak po spárování, na kterém se skvěle usazuje špína. Já bych zkusila čistič CL802, je to prostředek na postavební úklid (nebo i normální úklid) - a má právě odstraňovat takové cementové a vápené zbytky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.