Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může baterie sama o sobě způsobit požár?

Od: baterie odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Chci se zeptat, zda- li baterie sama o sobě, vytažná ze spotřebiče může způsobit požár, či nikoliv. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Jednou se mi stalo,že jsem položil 1,5V monočlánek mezi klíče a nářadí do šuplíku.Nářadí zkratovalo článek a ten se pěkně rozpálil.Ale i tak asi podpálení nehrozilo.Normálně baterie,volně ležící je zcela bezpečná.

JABRAKA

ferda*
hodnocení

0x

Jenom vytažená neudělá nic, pokud se zkratuje tak obyčejná (zinc-carbon) se ohřeje, u alkalické a akumulátorů (např. NiCd) je možnost exploze.

technikjirik*
hodnocení

0x

Nejsem si jistý zda za to tenkrát mohla baterie, ale položil jsem baterii 9V na hadřík. Za malou chvíly proběhl elektrický oblouk mezi prodlužovacím kabelem a beterií a hadřík se vzňal. Bylo to zajímavé. Nejsem elektromontér a vysvětlení mám jen laické. Asi byl velký odběr z prodlužovacího kabelu a baterka byla v indukčním poli. Ale pochybuju, že by sama o sobě by mohla baterie způsobit požár.

jabraka*

Jiříku nestraš,nejsi ve Strašicích!

JABRAKA

celp*
hodnocení

0x

Nevím zdali požár,ale zacházejte se starými články jako s nebezpečným odpadem.(Nepatří do popelnic.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]