Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení domu k veřejné vodovodní síti

Od: slav odpovědí: 4 změna:

Při připojení rodinného domku k veřejné vodovodní síti si udělám sám nebo si nechám udělat vedení na svém pozemku a na kraji udělám šachtu kde bude uzavírací ventil a vodoměr. Vodárny provedou připojení osadí vodoměr do šachty.

Ale zajímá mě kdo provede, když hlavní řád je přes silnici přípravu zbytku trasy.

Udělají si to vodárny nebo to taky musím zajistit já?

A vozovka se překopává nebo se tzv. podráží?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Kdo to provede, to záleží na dohodě. V podstatě si provozovatel vodovodu vyhrazuje pouze provedení navrtávky s osazením hlavního ventilu a osazení vodoměru. Vše ostatní se dá dohodnout. Způsob překopu komunikace ev.protlak také není jednoznačně určen a záleží na více okolnostech (jak je silnice frekventovaná, o jakou silnici se jedná atd.).
doplněno 14.09.18 18:15: slav: většinou se v tomto případě dělá klasický překop..Protlak ale při větších vzdálenostech může vyjít i levněji.
slav
hodnocení

silnice je třetí třídy.

hodnocení

0x

Veškeré kopací práce jsem si zajišťoval sám. Technik z vodáren pouze přijel, na výkop řekl dobrý, dal vodoměr do šachty, provedl připojení z řádu k vodoměru a odjel. Vše ostatní bylo na mě. Silnici, překop nebo protlak proberte s vlastníkem silnice.

hodnocení

0x
Vak vám to klidně udělá celé na klíč... Jen cena bude několika násobná než když si to zajistíte sám.
U mě dělal rozdíl 110tis.
Jinak já hlasuji pro protlak. Je to jednodušší a ve výsledku možná i levnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]